GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Şubat 2016 Cuma 12:22

LİYAKAT'tan İstihdam garantili proje!

Lider Yaratici Katilimcilar Derneği (LİYAKAT), Şenol Çağrı Hizmetleri, İŞKUR ve Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu , çağrı merkezi sektörüne nitelikli personel kazandırmak amacıyla, % 50 istihdam garantili 'Kariyer Telefonun Ucunda Projesi 'ni hayata geçirdi.

İZMİR - Nitelikli 'Çağrı Merkezi Görevlisi' yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilecek projede çağrı merkezleri için diksiyonu düzgün, teknolojiyi kullanmaya eğilimli, insan ilişkileri iyi ve sabırlı kişiler hedeflenecek. Proje kapsamında sosyal medyada da meslek ile ilgili bir farkındalık kampanyası düzenlenecek.

Türkiye'de 2015 yılında 3.6 milyar liralık pazar büyüklüğüne ulaşarak sayısı 1214'ü bulan ve 83 bin kişiye istihdam sağlayan çağrı merkezi sektöründe nitelikli personel yetiştirmeyi amaçlayan proje, Liyakat Derneği, İŞKUR, Şenol Çağrı Hizmetleri Bil. Tel. Tic. Ltd. Şti., Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Meslek Yüksekokulu ortaklığı ve DESEM (Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi), İzmir Dernekler İl Müdürlüğü destekleri ile gerçekleştirilecek.

Sektöre nitelikli eleman vermeyi ve istihdama katkı sağlamayı hedefleyen proje kapsamında 'Çağrı Merkezi Görevlisi' yetiştirmek amacıyla mesleki eğitimler düzenleyecek olan Liyakat Derneği, projeyi; toplam çağrı merkezi istihdamının yüzde 3'ünün gerçekleştiği İzmir'de hayata geçirecek.  Şubat 2016 - Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projede esnek, dinamik çalışma yöntemlerini de içeren çağrı merkezleri diksiyonu düzgün, teknolojiyi kullanmaya eğilimli, insan ilişkileri iyi ve sabırlı kişiler hedeflenecek. Liyakat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi “Kariyer Telefonun Diğer Ucunda Çağrı merkezleri seni çağırıyor” diyerek yola çıktığımız bu projede Türkiye’de en önemli sorunlardan biri olan işsizliğe çözüm getirmeyi, istihdam sağlamayı ve hızlı büyüyen sektörlerden biri olan çağrı merkezi sektörünün algısını olumlu yönde değiştirmeyi ve İzmir’de eğitimli çağrı merkezi personeli yetiştirmeyi  amaç edindik. Ayrıca yapılandırılmış bir çağrı merkezi personel eğitim programı oluşturarak önümüzdeki dönemde projenin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyoruz. Girişimciliği desteklemek amacı ile çıktığımız yolda aynı zamanda istihdam garantili projeler geliştirmek de hedeflerimiz arasında. Bu proje kapsamında üyemiz olan genç bir girişimciye destek oluyor aynı zamanda gençlere iş imkanı sağlıyoruz" dedi.

Proje kapsamında sosyal medya ve web sitesi üzerinden başvuruların alınacağını belirten Liyakat Derneği Proje Komite Başkanı Doç.Dr. Engin Deniz ERİŞ ‘gelen başvurular arasından 18-35 yaş arası cinsiyet ve eğitim ayrımı yapılmaksızın 25 kişi seçilecek ve İŞKUR mesleki eğitim programı desteğiyle 360 saatlik bir eğitim alacak. İŞKUR katılımcıları günlük 20 TL cep harçlığıyla destekleyecek. 45 işgünü sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan kişilerin % 50 sine istihdam garantisi verilecek.’ dedi.

Proje Lideri Papatya Taşpinar ise, teorik içerikli eğitimlerin ağırlıklı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından, uygulamaya dönük olanların ise Şenol Çağrı Merkezi uzman kadrosu tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Eğitimin bir önemli özelliğinin de sonu sınavında en başarılı sonucu alan 3 kişiye de proje destekçileri tarafından çağrı merkezi sektöründe ilk defa gerçekleşecek olan mesleki yeterlilik sınavına katılım sınav hakkı tanınacağını ve projenin sonunda katılımcılara İŞKUR ve Dokuz Eylül Üniversitesi onaylı katılımcı belgesi verileceğini belirtti.