GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:59

Liyakat Derneği'nden sanat eğitimi

Liyakat Derneği (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği), Büyük Efes Sanat, Swissôtel Büyük Efes ünlü sanatçı BUBİ ile geleceğin girişimci adayı çocukları buluşturdu.

Büyük Efes Sanat beşinci yılına girerken, Liyakat Derneği’nin Swissôtel Büyük Efes  ile birlikte gerçekleştirmekte olduğu 'Geleceğin Girişimcileri Sanatla Buluşuyor' projesi kapsamında ünlü sanatçı BUBİ ile geleceğin girişimcileri olan 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.  Sanatçı BUBİ’nin 6 dönemini temsil eden retrospektif sergisi ile İzmirlileri buluşturan, aynı zamanda geleceğin çocuk girişimcilerine de eğitim imkanı sağlayacak olan proje kapsamında; çocukların eğitimi için fon yaratılması amaçlandı. 

Liyakat Derneği tarafından yürütülen girişimcilik programı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan ilk interaktif eğitim Swissotel Büyük Efes'te gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar merak ettikleri konuları sanatçı Bubi ile paylaştı.  Bubi,  Büyük Efes Sanat Yöneticisi Meriç Aktaş Ateş ve Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi'nin de katıldığı söyleşi ile başlayan eğitimde BUBİ; yaratıcılığın çocuk yaşta başlaması gerektiğine vurgu yaparak, girişimci ruhun sanatla açığa çıkabileceğini anlattı. BUBİ, çocuklara hitap ederek, 'Bir başkasına ifade etmekten çekindiğiniz duyguları düşünceleri resimle ifade edebilirsiniz. Hayatın en güzel dönemi çocukluk dönemidir. Bu dönemde dışa vurulamamış istenen duyguları resimle anlatabilirsiniz' dedi. Hayatından ve eğitim yaşantısından örnekler paylaşan BUBİ aynı zamanda resimde kullanılabilecek farklı malzemeleri, teknikleri, çalışma sistemini, hayata ve sanata bakış açısını geleceğin girişimci adayı çocuklar ile paylaştı.

Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi de, dernek olarak girişimci çocuk ve gençlerin özgüvenli yetişmelerinde sanatın önemini ve özgür düşüncenin hayatın her alanına yayılması gerektiğini belirterek girişimcilik hakkında bilgiler ve örnekler paylaştı.

Büyük Efes Sanat Yöneticisi Meriç Aktaş Ateş’ın sanat ve yaratıcılık, sanat yönetmenliği mesleği hakkında bilgilerin aktarıldığı etkinliğin sonunda hep birlikte sanatçı Bubi'nin retrospektif sergisini gezen çocuklara resim sanatı, sergi kurulumu ile ilgili temel bilgiler verildi.