GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Aralık 2016 Salı 14:29

Listede yer almayan Purçu görev istedi, sahaya indi!

Partinin güçlü olmadığı illerde yapılacak alan çalışmaları için Genel Merkez tarafından oluşturulan listelerde kendine yer bulamayan CHP İzmir Milletvekili Purçu, dilekçeyle görev yeri istedi. Bunun üzerine Kars’a atanan Purçu çalışma bölgesine giderek nabız tuttu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi erken seçim ihtimaline yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz dönemde milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri güçlü olunmayan illerde yapılacak alan çalışması için görevlendirilmişti.

Genel Merkez, İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya ise, “Sen zaten Türkiye genelinde çok yer geziyorsun. Sürekli alandasın” diyerek oluşan listede yer vermemişti.

Bunun üzerine Purçu’nun genel merkeze dilekçeyle başvurduğu, çalışma yapmak için il istediği ve Kars’ta görev aldığı öğrenildi.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, PM üyeleri Emre Çam ve Hakkı Akalın’la birlikte çalışma bölgesine giden Purçu izlenimlerini Egedesonsöz’e anlattı.

HÜKÜMET ARTIK SİRAYET EDEMİYOR
Purçu, “Partiye verilen tepkilere gerçekten şaşırdım. İlgi tahminimizden çok fazla… Temaslarda bulunuyoruz. Artık hükümetin yönetim zafiyetini vatandaş gördü. Ülkenin doğusu, batısı gördü. Hükümet vatandaşına artık sirayet edemiyor. Son olaylar da şirketleri mahvetti. Her gün küçük esnaf kepenk kapatıyor. Hayvancılık can çekişiyor.  Esnaf ciddi bir krizde. Üretici kredi batağında.  Memurun aldığı para her gün eriyor.  Vatandaş geçimini nasıl sağlayacağını düşünüyor ama hükümetin derdi bu değil. Hükümet, ‘Başkanlık sisteminin nasıl getiririz?’ diyor ama sokakta kesinlikle böyle bir dert yok” ifadelerini kullandı.