GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Haziran 2024 Salı 16:25

Liste Tugay’ın elinde… Büyükşehir’de işçi krizi son buldu!

İZDOĞA ve İZENERJİ şirketinde çalışan ve 10 Mayıs günü işten çıkarılan işçiler günlerdir eylemlerde bulundular. Son olarak EBSO Meclis Toplantısı sonrasında eylem yapan işçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın danışmanı Haydar İnanır ile görüştüler ve eylemleri sona erdi. İnanır ile görüşen işçiler, işten çıkarılan yaklaşık 100 kişinin işe geri döneceğini ve görüşmelerin olumlu geçtiğini bildirdi. Listenin Başkan Tugay'a verildiği söylendi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDOĞA ve İZENERJİ şirketinde Tunç Soyer döneminde işe alınan işçiler, Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından işten çıkarılmıştı. 10 Mayıs günü işten çıkarılan işçiler günlerdir işe geri dönebilmek için eylemlerde bulundular.

İşçiler son olarak İzmir Ticaret Odası (İZTO) binasında yapılan ve Cemil Tugay’ın da katıldığı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Toplantısında binanın önünde protesto eylemi gerçekleştirdiler.

İŞÇİLER İLE HAYDAR İNANIR GÖRÜŞTÜ
Başkan Tugay’ı protesto eden işçiler, Tugay’ın binadan çıkmasını bekleyip bina önünde oturma eylemi gerçekleştirdiler. Başkan Tugay binadan çıkmadan önce Tugay’ın danışmanı Haydar İnanır, işçilerin eylemleri sonlandırması gerektiğini ve en kısa zamanda işçilerin geri alınması için görüşmelere başlamak istediklerini belirtmişti. İnanır’ın sözlerinin ardından işçiler, eylemlerini sona erdirdi.

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ
İşçiler bugün İnanır ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Yaklaşık 100 kişinin olduğu listenin İnanır’a verildiği ve ilk etapta işçilerin temizlik ve ilaçlama bölümlerine alınacağı belirtildi. Listenin tamamının işe alınacağı belirtilirken görüşmelerin olumlu geçtiği belirtildi. Listenin Başkan Tugay'a iletileceği ifade edildi.