GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Nisan 2022 Çarşamba 15:41

Liseye ayrılan bütçe yetmedi... İhale sil baştan!

Karşıyaka’ya yapılması planlanan güzel sanatlar lisesi için verilen tekliflerin ayrılan bütçenin çok üzerinde olması nedeniyle ikinci kez ihaleye çıkılıyor.

EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı'nın İzmir'in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisine yapmayı planladığı Güzel Sanatlar Lisesi için ikinci kez ihaleye çıkılıyor.

İlk olarak 8 Aralık 2021 yılında yapılan ihalede bir sonuç elde edilmeyince bakanlık ikinci kez ihaleye çıkma kararı aldı. İkinci ihale için son teklif verme tarihi ise 26 Mayıs 2022 olarak belirlendi. İhale, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılacak.

'ÖDENEĞİN ÇOK ÜZERİNDE'
Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgilere ilk ihalenin iptal edilmesinin gerekçesi olarak verilen bütün tekliflerin ayrılan bütçenin çok üzere olması gösterildi. Bilgilendirmede “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin / yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle” ifadeleri yer aldı.

YAKLAŞIK 12 BİN METREKARE
Toplam inşaat alanı 11 bin 926,65 metrekarelik alan olan projede 12 derslikli okul binası, müzik bölümü, resim bölümü, konser salonu ile 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası yapılması planlanıyor. Güzel Sanatlar Lisesi için inşaat süresi ise tesliminin ardından 650 gün olarak belirlendi.