GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Eylül 2021 Çarşamba 10:10

Liderlerden Soçi'de kritik görüşme: Neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,Rusya’nın Soçi kentindeki Devlet Başkanlığı Resmi Konutu'nda bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem maddesinin İdlib ve Suriye’deki diğer gelişmeler olacağı belirtildi. Görüşmede konuşan Erdoğan, "Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi'deki görüşmesi başladı.

Görüşmede açıklamalarda bulunan ikiliden Putin, "Erdoğan ile görüşmelerimiz her zaman sorunsuz geçmiyor. Ancak ilgili kurum ve kuruluşlarımız uzlaşı bulabiliyor" dedi. 

'SURİYE'DEKİ BARIŞ TÜRKİYE VE RUSYA İLİŞKİLERİNE BAĞLI'
Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı" diye konuştu. 

Erdoğan, "Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var" şeklinde konuştu. 

'BÜYÜK PROJELER PLANLI ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR'
Putin, "Türkiye’nin Rusya yatırımları toplam 1,5 milyar, Rusya’nın Türkiye yatırımları 6,5 milyar dolara ulaştı. Büyük projelerin hepsi planlı şekilde devam etmektedir" diye konuştu. 

Rusya Devlet Başkanı, "Karabağ'daki iş birliğimiz hem ateşkesin sağlanmasında hem de ilerideki daha sağlam kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik önemli bir unsurdur" dedi. 

'TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİMİZ SURİYE VE LİBYA'DA BAŞARILI ŞEKİLDE SÜRÜYOR'
Putin, "Türkiye ile iş birliğimiz, uluslararası arenada başarılı bir şekilde sürüyor. Burada hem Suriye hem de Libya ile ilgili tutumlarımızı kastediyorum" dedi.