GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mart 2022 Cuma 10:24

Kutu Oyun Tasarım Ideathonu başlıyor!

Paylaşımcı Toplum Derneği'nin National Democratic Institute (NDI) hibe desteği ve İzmir Bornova Belediyesi, Ankara Kent Konseyi paydaşlığı ile gerçekleştirilecek olan ve gençlerin yerel yönetim süreçlerine sivil katılımcılığı teşvik etmeyi amaçlayan projeye İzmirli gençler katılabilecek.

Paylaşımcı Toplum Derneği'nin National Democratic Institute (NDI) hibe desteği ve İzmir Bornova Belediyesi, Ankara Kent Konseyi paydaşlığı ile gerçekleştireceği ve gençlerin yerel yönetim süreçlerine sivil katılımcılığı teşvik etmeyi amaçlayan bu yarışma ile; ilk aşamada İzmir ve Ankara’da gerçekleştirilecek etkinliklerle bir kutu oyunu tasarımı geliştirmek, ikinci aşamada tasarlanan oyun ile birlikte 3 ilde (Bursa, İzmir ve Ankara) yerel yönetim işbirlikleri sağlanarak gençlere katılımcılık hususunda farkındalık eğitimleri yapılması, uzun vadede ise  işbirliği yapılan yerel yönetimlerin bu oyunu kullanarak eğitimler verilmesi amaçlanmaktadır.

Bu yarışma kapsamında ilk aşamada, yerel yönetim paydaşları ile İzmir'de bulunan 18-29 yaş arası gençlerin yerel yönetişim, sivil katılımcılık temalarında alacakları bir günlük eğitimin ardından iki gün boyunca oyunlaştırma konusunda deneyimli uzmanların mentörlüğü eşliğinde katılımcılık temalı kutu oyunları geliştireceklerdir. Geliştirilen bu oyunlar, iki günün sonunda dernek ve ilgili paydaşların oluşturduğu jüri paneline sunulacaktır. Proje hedefi ile uyumlu bulunan oyunların basımları gerçekleştirilecektir. 

İzmir etabına başvuru için son tarih 15 Mart 2022'dir.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için; www.paylasimcitoplum.org sayfası ziyaret edilebilir.