GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Haziran 2022 Pazartesi 22:37

Kutsal yolculuk başladı: İlk hac kafilesi yola çıktı

İstanbul’da ilk hac kafilesi, Osmanlı’da sürre alayının uğurlandığı İstanbul Harem'den dualarla uğurlandı. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Hac kötülük adına ne varsa aklından, kalbinden ve hayatından çıkarmaktır" dedi.

2 yıl aranın ardından ilk kafile yola çıktı. Hacı adayları İstanbul Harem'den kutsal topraklara törenle uğurlandı.

Osmanlı’da sürre alayı her yıl hac mevsiminde İstanbul’dan büyük bir merasimle uğurlanıyordu. Bu yıl da hacı adayları Haremeyne yolculuk için İstanbul haremde sürre alayının toplandığı noktada bir araya geldiler. Törene Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıld

"Hac arınmaktır, bağışlanmaktır"

“İşte burada bir asır sonra, aynı geleneği İstanbul'da, Üsküdar'da, Harem'de aynı geleneği ihya etmenin gururunu idrak ediyoruz" diyen Ali Erbaş, Hac ibadetinin önemine dikkati çekerek şöyle konuştu:

“Mebrur bir haccın karşılığı, cennettir. Hac arınmaktır, bağışlanmaktır. Hacı adayının kendi iç dünyasına doğru yaptığı muhasebe nedamet, tövbe, kardeşlik, dayanışma, paylaşma, hoş. Sabır gibi değerlerin ve güzel ahlakın tahkim edildiği bir yolculuk ve ibadettir."

Hacı adayları dualarla uğurlandı, Harem'de duygulu anlar yaşandı. Program ilahilerle sona erdi, hacı adayları Medine'ye hareket etti.