GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
12 Mart 2016 Cumartesi 11:22

Kuşadası’na yılın ilk gemisi geldi

Aydın’ın Kuşadası İlçesi'ne bu yılki turizm sezonunun ilk kruvaziyer gemisi geldi. Ege Ports işletmeciliğindeki Kuşadası Yolcu Limanı'na 2016 yılının ilk kruvaziyer gemisi Celestyal Olympia yanaştı.

ABD başta olmak üzere, İngiliz, Alman ve çeşitli ülkelerden oluşan 330 turistin yanı sıra 300 mürettebat ile gelen Yunanistan bayraklı Celestyal Olympia isimli kruvaziyer gemisi esnafın yüzünü güldürdü. Bugün saat 07.00 sıralarında Kuşadası Limanı'na yanaşan gemiden inen yolcular, tur otobüsleri ile ilk önce Efes ve Meryemana'yı ziyaret etti. Yaklaşık 2 saatlik süren tur programının ardından sezonun ilk kruvaziyer gemisi yolcuları Kuşadası ilçe merkezinde alışveriş yaptı.

Kuşadası Kaymakamı ve Kuşadası Deniz Hudut Kapısı mülki idare amiri Muammer Aksoy, sezonun ilk gemisi ile gelen turistlerin ilçe ve turizm sektörü adına ayrı bir anlam taşıdığına belirtti. Yazılı açıklama yapan Aksoy, "Yılın ilk haftasında İstanbul'da yaşanan üzücü olay sonrasında ülkemiz turizm sektöründe oluşan tereddütler, bugün Kuşadası'na gelen yılın ilk yolcu gemisi Celestyal Olympia ile birlikte büyük ölçüde ortadan kalkmıştır. Dünyanın en güvenli yolcu limanlarından biri olan Ege Ports Kuşadası Yolcu Limanı'ndan 2016 yılının ilk girişini ABD başta olmak üzere, İngiliz, Alman ve çeşitli ülkelerden oluşan 330 misafirlerimizin yapmış olması, ülkemize ve turizmimize yönelik kötü niyetli girişimlere güçlü bir cevap ve çok anlamlı bir mesaj oluşturmuştur. Ümit ediyoruz ki münferit olarak seferlerini iptal düşüncesinde olan firmalar da kısa zamanda kararlarını olumluya çevirecek" dedi. (dha)