GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
18 Ağustos 2021 Çarşamba 13:21

Kuşadalı iş insanı Saraç’a İtalya’dan şövalye unvanı

İtalya Cumhuriyeti, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğine katkılarından dolayı turizmci Murat Saraç’ı, şövalyelik unvanına layık gördü.

EGEDESONSÖZ - İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, iş insanı Saraç’ın başta turizm, ticaret, kültürel ilişkiler olmak üzere Türk- İtalyan dostluğunun gelişimine yaptığı katkıları dile getirdi, Kuşadası ile İtalya’nın Taormina kentinin kardeş olması için gösterdiği gayreti hatırlattı.

İtalya’nın 2020 yılında Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke ve 5. büyük ticaret ortağı olduğunu söyleyen Konsolos Giorgio, daha sonra iş insanı Saraç’a, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Matarella tarafından imzalı madalya ve şövalyelik beratını takdim etti. Ödülün bir başlangıç olduğunu söyleyen turizmci Murat Saraç ise, turizm, ticaret ve kültür olmak üzere pek çok ortak projeyi yaşama geçirme sözü verdi.

İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio ve eşi Michele Moubarak’ın evsahipliğinde Kuşadası'nda bir otelde gerçekleştirilen törene İzmir Romanya Konsolosu Mara Ştefan, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Fas Fahri Konsolosu Fatih Çakmakoğlu, İtalyan Ticaret Odası Başkanı Pietro Alba, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan katıldı.  
 
Turizm sektörünün Kuşadası’ndaki önde gelen temsilcilerinden olan Murat Saraç bir dönem Kuşadası belediyesi meclis üyeliği yapmıştı. Fotoğraf sanatıyla ilgilenen Saraç altı yıldan beri İtalya Cumhuriyeti’nin Aydın ve Kuşadası temsilciliğini sürdürüyor.