GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Haziran 2017 Pazartesi 13:52

Kuş Cenneti'ne 'otoyol' iddialarına Bakanlık'tan yanıt!

Kuş cennetine üremek için gelen 20 bin flamingonun yerinden edileceği haberlerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan cevap geldi. Yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

EGEDESONSÖZ- Orman ve Su İşleri Bakanlığı, geçtiğimiz gün kamuoyunda yer alan ‘Flamingo otoyolu’ haberleri ile iliglil yazılı açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasında  “Bazı basın organlarında ve sosyal medya platformlarında İzmir Körfez Geçişi Projesinin kuş cennetinde yaşayan flamingolara zarar verebileceği yönünde gerçek dışı iddialara yer verilmiştir. Gediz Deltasında bulunan bu alan, Dünyanın en büyük flamingo adalarından birisidir. Nesli azalmakta olan bir tür Bakanlığımızın üstün gayretleri neticesinde kendisine yaşam alanı bulmuş, yok olmaktan kurtulmuştur. Bakanlığımızın gereken hassasiyeti fazlasıyla gösterdiği bu alanın heba edilmesine seyirci kalması mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

FLAMINGOLARIN ETKİLENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL
İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin flamingo adasına yaklaşık 12 km mesafede olduğu belirtilen açıklamada  iddiların asılsız olduğuna şu ifadelerle dikkat çekildi;”  Nitekim “İzmir Körfez Geçişi Projesi” Gediz Deltası Ramsar Alanı sınırına 1,5 km mesafede, haberde adı geçen flamingo adasına ise yaklaşık 12 km mesafededir. Projenin meşakkatli bir sürecin sonunda hayata döndürülen flamingoları etkilemesi söz konusu değildir. Bu iddia da kuş cenneti protokolünün feshi ile alakalı gündeme gelen diğer iddialar gibi asılsızdır.”