GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Temmuz 2020 Pazar 17:32

Kurultayda 'İzmir' listesi: Yücel'den sağduyu mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel anahtar listelerin ortaya çıkmasının ardından kurultay salonunda delegeleri topladı. Yücel, delegelerin vicdanlarıyla hareket etmesini istedi. Öte yandan İzmirli isimlerinde yer aldığı "İkitidara Yürüyüş Listesi" adında bir "maymuncuk" liste oluşturuldu.

EGEDESONSÖZ- CHP’de gerçekleştirilen kurultay öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi ortaya çıkarken “maymuncuk” denilen daha dar listeler ve farklı dengelerle oluşturulmuş anahtar listeler üzerinden çalışmalar hızlandı. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kurultay salonunda İzmir delegasyonunu topladı. Farklı illerin de içinde olduğu il başkanları tarafından listelerin oluşturulduğunu anlatan Yücel, herkesi elini vicdanına koyarak oy kullanmaya davet etti.

Yücel, “Ankara, İstanbul ve İzmir İl başkanları olarak bir araya geldik. Kendi aramızda bir anahtar liste yapmayı planladık ama olmadı. Biz taleplerimizi onlara ilettik. Karadeniz’den, Ege’den, Akdeniz’den, Doğu ve Güney Doğu Anadolu'dan karma yaptık. 80 kişilik anahtar liste içinden 52 kişi belirledik. İzmir’den anahtarlarda olmayan ama aday olan isimler de listede olacak. Siz elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu verin. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. 

Öte yandan hazırlanan yeni listeler salondakilere dağıtılmaya başlandı. "İktidara Yürüyüş" ismi verilen listede İzmir'den çok sayısa isim yer aldı.

İşte o liste: