GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ağustos 2021 Cuma 10:40

‘Kuru ot’ uyarısı… İnciraltı yanabilir!

İzmir Kent Ormanı’nda mangal yakmanın yasaklanması üzerine vatandaşların, boş durumdaki İnciraltı Girişim Derneği üyesi hak sahiplerinin arazilerinde piknik yapmaya başladığına vurgu yapan Başkan Tayfun Karabulut, “Kent Ormanı’nda böyle bir yasak varsa, aynı yasak bizim arazilerimiz için de geçerli. Kurumuş otlar, tuzlu sudan oduna dönüşmüş narenciye ağaçları, yangın için risk oluşturuyor. Herkes bu konuda daha duyarlı olmalı” çağrısında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in, ormanlık alanlara girişi ve mangal yakmayı yasaklayan kararı sonrası vatandaşlar, İnciraltı’nda yıllardır imar bekleyen, bomboş, kamuya faydasız halde duran İnciraltı Girişim Derneği üyesi mağdurların arazilerinde piknik yapmaya başladığı öğrenildi. İnciraltı Girişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, pek çok arazide mangal yakarak piknik yapıldığını öğrendiklerini, hak sahibi iki kişinin uyarısıyla iki noktada mangal yapmaya hazırlanan vatandaşların özür dileyerek orayı terk ettiğini söyledi.

BOŞ ARAZİLERDEKİ AĞAÇLARIN ALTINDA PİKNİK YAPIYORLAR
Türkiye’nin yangınlarla boğuştuğu bir dönemde, İnciraltı’ndaki arazilerin de yangın için çok büyük risk taşıdığını belirten İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Valilikçe getirilen yasaktan haberi olmayan vatandaşlar, İzmir Kent Ormanı’nda güvenlik görevlilerinin uyarısıyla orayı terk ediyor ancak bu sefer bizim arazilerimize yöneliyorlar. Bizim arazilerimizde güvenlik görevlisi olmadığı için her an bir yangın tehlikesine yol açabilecek bir yanlış olmasından korkuyoruz” dedi. Başkan Karabulut, şu değerlendirmeyi ve uyarıları yaptı:

KURU OTLAR VE AĞAÇLAR, YANGIN RİSKİNİ ARTIRIYOR
“Arazilerimiz bomboş, kamunun yararlanamadığı araziler olarak duruyor. Kent Ormanı’nda mangal yapamayanlar, bizim arazilerimize geçerek oralarda yangına yol açabilecek şeyler yapıyorlar. Arazilerimizde davetsiz konuklar istemiyoruz. Çünkü bahçelerimizde yanmaya müsait kuru otlar var. Pek çok yerde, yer altı sularının tuzlanması sonucu kurumuş narenciye ağaçlarımız var. En küçük bir kıvılcım, İzmir’in göbeğinde yangın çıkarabilir. Biz böyle bir şey yaşanmasın diye uyarıyoruz. Hak sahipleri olarak bu konuda alarm durumundayız ama vatandaşlarımızın da dikkatli olmalarını, sadece bizim arazilerimizde değil, hiçbir yerde mangal yakmamaları için uyarıyoruz. Kent Ormanı ile ilgili yasağın, risk taşıyan her yer için geçerli olduğu unutulmamalı.”