GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Temmuz 2020 Çarşamba 13:41

Küner’de koronavirüsten bir ölüm daha!

İzmir'de koronavirüs salgınının odak noktası olan Menderes'in Küner mahallesinde iki gün önce bir kişi daha hayatanı kaybetti. Yoğun bakımda sadece bir hastanın kaldığı, 5 kişinin hastanede tedavisine devam edildiği, pek çok hastanın durumunun negatife döndüğü öğrenildi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İzmir'in Menderes ilçesinin Küner mahallesindeki koronavirüs salgını, uzunca bir aradan sonra azalış dönemine geçti. Korona nedeniyle beş kişinin öldüğü mahallede iki gün önce bir kişi daha hayatını kaybetti.

HAYAT NORMALE DÖNÜYO
Mahalle Muhtarı Harun İbiş Aydın, mahallede hayatın normale dönmeye başladığını belirtirken, yoğun bakımda sadece bir mahalle sakininin kaldığını bildirdi. Muhtar Aydın ayrıca, hastaneye kaldırılan onlarca Künerli vatandaşın çoğunun iyileştiğini, hastanede yatanların sayısının beşe düştüğünü açıkladı.

 Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şükürler olsun ki, büyük beladan kurtulmak üzereyiz. Hastanede sadece beş hastamız var. Bir kişi de yoğun bakımda tedavi görüyor. Pandemi nedeniyle ekonomik sorunlar yaşamaya başlayan Küner sakinleri, yavaş yavaş işlerine dönmeye başladı. Test sonuçları pozitif çıkan pek çok hastamız iyileşti. Jandarma, yine mahalleye giriş çıkışları kontrol ediyor. Birkaç gün içinde köyümüzde nöbet tutmayı bırakacaklarını ifade ettiler. Çok yakında bu illetten tamamen kurtulmuş olacağımızı ümit ediyorum."