GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Mart 2020 Çarşamba 19:05

Kültürpark’taki Nazım Hikmet heykeli kaldırılıyor mu?

İzmir gönüllüsü olarak bilinen Maruflu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama dikkat çekti. Maruflu, Kültürpark’ta bulunan Nazım Hikmet Anıt Heykeli’nin yerinin değiştirileceği yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi ve “Şayet belediye böyle bir değişiklik yaparsa her türlü muhalefet ve tepki hakkımızı kullanırız” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Kültürpark’ta bulunan Nazım Hikmet Anıt Heykeli’nin kaldırılacağı yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi. İzmir gönüllüsü olarak bilinen Maruflu anıtın yerinin değiştirilmesine karşı çıktığını ifade ederken sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Maruflu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Nazım Hikmet'in Anıt Heykeli'nin, Kültürpark’taki yeri iyidir. Durup dururken böyle bir değişiklik düşüncesi nasıl gündeme gelir ve değerlendirilmeye alınır? Herhalde art niyetli birileri, Tunç Soyer'i zor durumda bırakmak için tezviratlar üretiyor.  İzmirliler Nazım Hikmet Anıtı'nın mevcut yerinden memnundur. Böyle bir değişikliğin gereği hiç yoktur. Sancar Maruflu olarak böyle bir değişiklik yapılmasına karşıyım. Merhum Profesör Heykeltıraş Tankut Öktem de Kültürpark’taki Nazım Hikmet Anıtı'nın yerini beğenmiş ve istemiştir. Uğraşacak bunca konu varken, bu konu da nereden çıktı? Şayet İzmir'in bir başka yerinde bir Nazım Hikmet Anıtı isteniyorsa yenisi yapılmalıdır. Şayet belediye böyle bir değişiklik yaparsa her türlü muhalefet ve tepki hakkımızı kullanırız.

Sancar Maruflu ve Demokratik Sivil Kitle Örgütleri Birliği Mensupları.