GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Eylül 2018 Perşembe 12:23

Kültürpark tahsisi için hedefteki isim konuştu: Takdir bekliyoruz, şaşkınım!

Tınaztepe Üniversitesi kurucularından Bektur, “O parayla 650-700 tane daire alırdım. Vatana, millete zarar vermiyoruz. Biz kente bilmem kaç milyon dolarlık yatırım yapıyoruz, takdir bekliyoruz. Şaşırıyorum. Sağından bakıyorum solundan bakıyorum, yanlış bir şey görmüyorum” dedi.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak’ta bulunan Kültürpark Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan hizmet binası için aldığı flaş kararın yansımaları sürüyor. Mecliste alınan karar gereği binanın 3 yıl süreyle, İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin Rektörlük ve Akademik Birimlerinin eğitim hizmetlerinde kullanılması için tahsis edileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla İzmir’de vakıf üniversitesi çatısı altında faaliyete geçecek kurumun, Buca’da bulunan Özel Tınaztepe Hastanesi’nin sahibi olan ve uzun yıllar Bucaspor’da yöneticilik yapmış olan Dr. Mehmet Bektur’a ait olduğu öğrenildi.

Kentte meslek odalarından oluşan sivil inisiyatifin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kendisine yönelik tepkilerinden sonra Egedesonsöz’e konuşan Bektur önemli açıklamalar yaptı.

HAZİRAN AYINDA ÖĞRENCİ ALACAĞIZ
Geride kalan ve ilerleyen dönemde yaşanacak süreç hakkında bilgi veren Bektur, “Biz bir üniversite açmaya çalışıyoruz. Yardım istedik,  sağ olsunlar ‘yardım edelim’ dediler. O kadar. Vatana, millete, kentimize zarar vermek gibi bir kaygımız falan da yok. Biz aldıktan sonra YÖK’e başvuracağız. 2019 yılının Haziran ayında öğrenci alacağız. Kampüsle ilgili projeye yarışması yapıldı, bitti” dedi.

TAKDİR BEKLİYORUM, ŞAŞIRIYORUM… O PARAYLA 700 DAİRE ALIRDIM!
Karar sonrasında oluşan tepki ve eleştiriler üzerinden konuşan Bektur, “Biz kente bilmem kaç milyon dolarlık yatırım yapıyoruz, takdir bekliyoruz. İlginç yani, şaşırıyorum. Bizler vakfetmek işlemi yapıyoruz. Vakıflar kamunundur. Vakfın özeli mi olur? Vakfın yasa koyucuda bir tanımı var. Eğitimi, sağlığı yapıyoruz. Çoluk çocuğumuzun parası koyuyoruz. Bunlar bizim mülkümüz, tapumuz olsa hukuku ayrıdır. Biz vakfediyoruz. 100 dönümlük 100 milyonun üzerinde değeri olan arsamızı gittik vakfettik. Kamuya bağışladık. Tınaztepe Üniversitesi özel kamu tüzel kişiliğidir. Kamu istediği zaman emanetçinin elinden alıp kendi memurunu atar. Üniversiteler böyledir. İnsanlar dışarıda birbirine vakıf üniversitesi mi kamu üniversitesi diye soruyor mu? Şaşırıyorum. Ürküyorum. ‘Yapmasam daha mı iyiydi?’ noktasına geldim. İnanamıyorum. Çok entelektüel bulduğum kesim tarafından bunların dillendirilmesi bana değişik geliyor. Herhalde ben hata yapıyorum düşüncesine geldim. O parayla 650-700 tane daire alırdım ben!” açıklamasını yaptı.

SAĞINDAN BAKIYORUM SOLUNDAN BAKIYORUM, YANLIŞ BİR ŞEY GÖRMÜYORUM!
Devralınacak binada herhangi bir tadilat yapılıp yapılmayacağıyla ilgili konuşan Bektur, “Biz başvurumuzu yaptık. Koşullarımız da belli değil. Bakalım içinde ne kadar tadilata ihtiyaç var? Öğrenciyi, akademisyeni içeriye sokmak yakışır mı, bakacağız. Biz burada geçici kullanmak için  talep ettik. Sağından bakıyorum solundan bakıyorum, yanlış bir şey görmüyorum” dedi.

SÜREÇTE NE OLMUŞTU?
Karar sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklama yapmış ve “Hiçbir şeyin satıldığı, atıldığı yok. Ekonomi Üniversitesi’ne de rahmetli başkanımız Piriştina Grand Plaza Oteli’ni vererek aynı katkıda bulunmuştur. Ne ahlaki ne maddi bir yanlış iş yapmadığımız kanaatindeyiz” şeklinde konuşmuştu.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu da yaptığı yazılı açıklamada, tahsis işleminin Kültürpark’ın kamusal kimliğine ters düştüğünü belirtmiş ve “Kültürpark’ın yeni bir ticari kullanıma ve yeni bir işletmenin arka bahçesi olmasına konu edilmesi kabul edilemez” ifadelerine yer vermişti.

ÜNİVERSİTE KURUCULARI KİMLER?
Ses Sağlık Eğitim Spor Vakfı’na ait İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin kurucuları arasında Dr. Mehmet Bektur, Atila Yılmaz Dölarslan, Emin Özmen ve Ufuk Tevfik Kekeç gibi isimlerin bulunduğu öğrenildi.