GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Kasım 2016 Salı 14:27

Kültürpark Platformu’ndan ‘projeyi geri çek’ çağrısı

Kültürpark Platformu, yaptığı açıklamada revizyon projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ‘projeyi geri çek’ çağrısı yaptı. Ayrıca platform temsilcileri Folkart Holding tarafından Basmane Çukuru’nda yapılması planlanan Dünya Ticaret Merkezine karşı da dava açacaklarını belirtti.

EGEDESONSÖZ - Kültürpark Platformu, tartışmalı revizyon projesi ve Folkart Holding tarafından Basmane Çukuru’nda yapılması planlanan Dünya Ticaret Merkezi için açıklamalarda bulundu.  

İzmir Enternasyonal Fuarı 9 Eylül Kapısı önünde tepkilerini dile getiren platform temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Kültürpark Projesini geri çekmesi için çağrıda bulunurken, Dünya Ticaret Merkezi Projesine karşı dava açacaklarını ilan etti.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer ortak metni okudu.

İÇİNİZE SİNDİREBİLİYOR MUSUNUZ?
Kocaer, “Koruma Kurulu onayına sunulan Kültürpark Revizyon Projesi ve gökdelen projesi aynı zamana denk gelmiştir. Kentin en önemli yeşil alanı Folkart’ın özel bahçesi haline getirilmek istenmektedir. Kentliler olarak endişelerimiz giderek artmaktadır. Ayrıcalıklı imar hakları ile kamusal kullanımdan çıkartılan bu alan, sermayeye peşkeş çekilmiş ve ortaya büyük bir kent suçu çıkmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ‘meşruluğu tartışmalı bu projeyi içinize sindirebiliyor musunuz?’ diye sormak istiyoruz. Emsal niteliği taşıyacak bu yapı rant baskısı ile çevreyi de olumsuz etkileyecektir” dedi. 

KENT SUÇUNA GÖZ YUMMAK İSTEMİYORUZ!
Kocaer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni bu projeye ‘dur’ demeye ve Kültürpark revizyon projesini de Koruma Kurulu’ndan çekmeye davet ediyoruz. Katılımcı yönetim anlayışına, bilime ve akla aykırı bu projeye kentini, yeşili seven İzmirliler olarak karşı çıkıyoruz. Kentine, parkına, tarihi değerlerine ve yaşam alanlarına sahip çıkan Kültürpark Platformu olarak, Kültürpark’ın yanına dikilecek bu yapıya karşı açacağımız davaya katılma çağrısı yapıyoruz. Geçmişte başlamış olan kent suçuna göz yummak istemiyoruz. Bağımsız belediye bağımsız yapıda olur” ifadelerini kullandı.