GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Nisan 2016 Cuma 11:19

Kültürpark için flaş karar: Hepsi kaldırılıyor!

Fuar İzmir’in hizmete alınmasıyla birlikte düzenleme çalışmalarına başlanan Kültürpark’taki tüm ticari işletmeler kaldırılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin fuar ve sergi alanı olarak planladığı alanda restoran, oyun alanları, düğün salonları, gazinolar ve lunapark faaliyetini durduracak.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir Kompleksi’nde ihtisas fuarları tüm hızla devam ediyor. 

Büyükşehir, fuarın açılışını yaptığı günden bu yana bünyesindeki fuarları buraya yönlendirirken yıllardır fuarcılığın kalbi durumunda olan Kültürpark’ta çalışmalar başladı. Büyükşehir, burada planladığı Uluslararası Fuar ve Sergi Alanları için düğmeye bastı. Bu kapsamda, içeride bulunan ticari işletmelerin yeni konsepte uygun olması kararı alındı.

NELER YAPILACAK?
Büyükşehir Belediyesi ilk etapta, burada düzenleme yaparak holleri sergi alanları merkezine çevirecek. Ek imalatlar ve yeni yapılar yapılmadan bölgenin daha çok sosyal ve kültürel etkinlikler merkezi olması sağlanacak. Yapılan çalışma kapsamında başta oyun ve lunapark alanları olmak üzere, gazino, düğün salonları gibi ticari faaliyetlere son verilecek. Kültürpark içerisinde belediyeden bağımsız olarak faaliyet gösteren hiçbir ticari işletme yer almayacak.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili toplantı yaparken Başkan Aziz Kocaoğlu da bilgilendirildi. İzmir fuarcılığının kongre konusunda da gelişmesi için yıllardır devam eden eski sistemlerin yeniden gözden geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Fuarın, Gaziemir’e taşınmasından sonra geriye kalan alanda çalışmalar kısa sürede başlayacak. Kısa zaman sonra da alan yeni haline kavuşmuş olacak. Öte yandan, birçok kesim Kültürpark’ın duvarlarının yıkılarak halka açılması gerektiğini ifade ediyor. Belediye yetkilileri ise güvenlik ve düzen nedeniyle konuya şimdilik sıcak bakmıyor.