GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Aralık 2022 Cuma 17:21

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan hamle... Çeşme Projesi Davası’nda yeni gelişme!

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çeşme Projesi Davası’na müdahil olma talebine onay verdi. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yanında yer alacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de çevrecilerin yoğun karşı çıkışlarına neden olan ve son olarak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen Çeşme Projesi davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Bölgedeki bazı alanların SİT derecelerinin düşürülmesi sonucu çevrecilerin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na itirazları sebebiyle İzmir 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davaya Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başvuru yapıldı. Başvuruda bölgenin turizm alanı olması sebebiyle sürecin kendilerini de bağladığı ve bu sebeple Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yanında davaya müdahil olmak istendiği kaydedildi.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, oybirliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yanında davaya müdahil olmasını kararlaştırdı.