GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ocak 2016 Cuma 16:03

Küçük Millet Meclisi’nden Kocaoğlu’na Diyarbakır çağrısı

106 aydınla kente giderek Sur’da incelemelerde bulunan avukat Cangı, Küçük Millet Meclisi kürsüsünden Başkan Kocaoğlu’na seslendi: Kocaoğlu’na çağrım, şimdi de kardeş il olalım. Ya da en azından Diyarbakır Belediye Meclisi’ne katılarak Gülten Kışanak’ı dinleyelim…

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ -  İzmir Küçük Millet Meclisi’nin Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan aylık toplantısına Yeşiller ve Sol İzmir Eski Eşbaşkanı avukat Ali Arif Cangı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptığı çağrı damga vurdu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasakları, yaşanan çatışmalar ve sivil ölümleri nedeniyle barış çağrısı için kente giden 106 kişilik heyetin içinde yer alan Cangı, Başkan Kocaoğlu’na Diyarbakır’a gitme çağrısı yaptı.


 

Kocaoğlu’nun 2013 yılında ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileriyle Diyarbakır’a yaptığı ziyareti hatırlatan Cangın, “Toplumsal vicdan harekete geçmeli, Doğu’da yaşananlar Batı’da da yankı bulmalı... Toplumsal vicdanı harekete geçirmeliyiz. Orada vatandaşların, STK’ların dediği; yapılanlar bölünmemek için değil, adeta bölünmeyi duygusal kopuşu hızlandıran tutumlardır. 2 yıl önce Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in zamanında Diyarbakır ile kardeş il olunduysa Kocaoğlu’na çağrım, şimdi de kardeş il olalım. Ya da en azından Diyarbakır Belediye meclisine katılarak Gülten Kışanak’ı dinleyelim. Kışanak, ‘Yaşananlar hiçbir şekilde bugüne kadar yaşanmadı’ diyor… Gitmek, görmek, dinlemek lazım”  ifadelerini kullandı.