GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Temmuz 2024 Salı 08:19

Kruvaziyerde ayaklar alıştı: Rota artık Kemeraltı!

İzmir Limanı’na gelen MSC kruvaziyer gemisinden 13 otobüs turist, 5 saat boyunca Kemeraltı’nı gezdi, bol bol alışveriş yaptı. Ellerinde çok sayıda poşetle gemiye dönen turistlerin sayısı her geçen hafta biraz daha artarken, Kemeraltı esnafının da yüzü gülmeye başladı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Yıllardır İzmir Limanı’na gelen kruvaziyer gemilerin yolcularının Kemeraltı’na uğraması, alışveriş yapması için gösterilen çabalar meyvelerini vermeye başladı. Üç hafta önce 8 otobüs turistin ziyaret ettiği Kemeraltı, geçen hafta 12 otobüs turisti ağırlamıştı. Bugün  yine MSC Divina kruvaziyer gemisinin getirdiği 4.223 yolcu ve 1303 personelden 13 otobüsü dolduran yaklaşık 600 turistin ziyaret ettiği Kemeraltı’nda renkli bir gün yaşandı.

ELLERİNDE ÇOK SAYIDA POŞETLE GEMİYE DÖNDÜLER
Turistler, aktarlardaki şifalı bitkilerden bol bol alırken, çantalarını hediyelik eşyalarla doldurdu. Kuyumculardan özel tasarım ürünler de satın alan turistlerin bolca alışveriş yapması, esnafın da yüzünü güldürdü. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, haftaya daha çok turist beklediklerini söyledi.

Kruvaziyer gemiyle gelen turistlerin Kemeraltı’na ayaklarının alıştığını, onların beklentilerini karşılayacak düzenlemeler yapacaklarını anlatan Başkan Girgin, şu değerlendirmelerde bulundu:

GİRGİN: KEMERALTI’NDAKİ ZENGİNLİĞİN FARKINA VARMALARINI İSTİYORUZ
“Acenteyle yaptığımız görüşmeler çok faydalı oldu. Gemiye Kemeraltı’nı anlatan broşürleri koymaya çalışıyoruz, bunun altyapısını hazırlıyoruz. Turistler, çok yakın bir zamanda, Kemeraltı’na geldiklerinde neler alabileceklerini, kendilerini ne gibi sürprizlerin beklediğini, hangi yerleri gezip görmeleri gerektiğini bilecekler. Kemeraltı’na hazırlıklı gelecekler, diğer bir deyişle. Hatta bir dahaki sefere, Namazgah’taki kadınlar hamamında hamam keyfi yapmaları için girişimlerde bulunacağız. Hattatlarda takı tasarım atölyelerinde çok hoş vakit geçirmelerini sağlayacağız. Kemeraltı’ndaki zenginliğin farkına varmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kemeraltı’nı tanıttıkça, turistlerin ayağı daha çok alışacak ve esnafımız daha çok kazanacak, yüzü daha çok gülecek.”