GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Temmuz 2021 Salı 10:01

Krize neden olmuştu… Akvaryum Kafe'deki TİS sürecinde son durum ne?

Çiğli Belediyesi iştiraki olan Çiğli Gıda Şirketi tarafından işletilen Akvaryum Kafe'de yaşanan 'Toplu İş Sözleşmesi krizi' ile ilgili konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, " Biz personelimiz ile kendimizi bir aile olarak görüyoruz, hem onları hak kaybı yaşamaması, aynı zamanda belediyenin de olanaklarını düşünerek halktan aldığımız vergileri doğru kullanma noktasında bir çalışma yapıyoruz. Bir orta yol bulunacaktır" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi iştiraki olan Çiğli Gıda şirketi tarafından işletilen Akvaryum Kafe Restoran'da çıkan kriz sonrası 69 personel grev kararı almıştı.

Yaşanan tartışımlar sonrası taraflar karşılıklı açıklamalarda bulunurken, Çiğli Belediye Başkan Utku Gümrükçü görev bırakan personelin işletmeyi zarar uğrattığını belirtirken, taraflar arasında yaşanan tartışmalar geçtiğimiz günlerde son bulmuştu.

Sosyal medya hesabından anlaşmayı duyuran Başkan Gümrükçü, "Biz büyük bir aileyiz... Akvaryum Kafe’deki emekçi kardeşlerimizle bayramlaştık ve ailemiz içinde yaşanan sorun çözüldü. Emekçilerimizle aramıza kimse giremez bu da böyle bilinsin" ifadelerini kullanılmıştı.

TİS SÜRECİNDE BÖYLE ŞEYLER OLABİLİR
Gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulunana Başkan Gümrükçü, görüşmelerin devam ettiğini belirtirken, "Böyle şeyler olur… Toplu sözleşme dönemlerinde işçilerin eylemleri olabilir, yönetimlerin tepkileri olabilir… Biz personelimiz ile kendimizi bir aile olarak görüyoruz, hem onları hak kaybı yaşamaması, aynı zamanda belediyenin de olanaklarını düşünerek halktan aldığımız vergileri doğru kullanma noktasında bir çalışma yapıyoruz. Bir orta yol bulunacaktır. Dün sabah saatlerinde DİSK Ege Bölge Başkanı Sayın Memiş Sarı ile de bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmelerimiz devam edecektir ancak şu anlık sonuçlanan bir durum söz konusu değil. Zaten tesislerimiz geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren yeniden çalışmaya başladı" ifadelerini kullandı.