GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2024 Çarşamba 15:17

Kriz patlak verdi… Çöpler kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yaşanan 'vasıf' krizinden kaynaklı kent temizliği biriminde çalışan işçiler iş bırakırken, Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde  ve Kordon’da çöpler birikti.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni bir kriz daha yaşanıyor. Kent Temizliği Şube Müdürlüğü’nde görevli İZENERJİ işçileri ‘vasıf’ taleplerinin karşılanmamasından kaynaklı iş bıraktı.

İşçilerin çalışmamasından kaynaklı kentin kalbi olan Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde  ve Kordon’da çöplerin biriktiği ve kötü görüntülerin oluştuğu görüldü.

Yaklaşık 60 işçinin iş bıraktığı öğrenilirken açıklama yapan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube, Kent Temizliği Şube Müdürlüğü’nde görevli işçilere ‘vasıf’ verilmesi talebiyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alınmadığını belirtti.



SEÇİM SONRASI GERİ ADIM ATTILAR
Egedesonsöz’e  konuşan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül “Kent Temizliği biriminde çalışan arkadaşlarımız vasıflı iş yapıyorlar ama buna rağmen bu arkadaşlarımıza 4 yıldır vasıfları verilmiyor. Seçimden önce arkadaşlarımızın yazısını yazdık şirkete gönderdik. Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu da yazıları imzaladı ancak 1 Nisan sonrası şirketlere gönderilen yazıları geri çektiler, yeniden düzenlenmesi için. Ancak 5’inci aya girmemize rağmen herhangi bir adım atılmadı. Defalarca gittik görüştük. Bugün, yarın diye diye oyaladılar. Emekçi arkadaşlarımız da bu ekonomik krizde zarar gördüğü için vasıflarını istiyorlar.” dedi.



İŞ BIRAKANLARA TUTANAK TUTULDU
İşçilerin iş bırakma kararı aldığını ve sendikanın da işçilerin yanında olduğunu belirten Gül “Şükran Nurlu’ya bunu çözmesi için talepte bulunduk ancak kendisi şu an veremeyeceklerini söylediği için arkadaşlarımız bu direnişi başlatı. Sendika olarak biz de yanlarındayız. Şu anda Alsancak Kıbrıs Şehitlerleri’nde ve Kordon’da çöpler toplanmıyor.  Buna istinaden işveren bir yazı ile vasıflarını vermeleri gerekirken bir yazıyla iş bırakan işçiler hakkında tutanak tutuyorlar. Gecede eylemlerimiz devam edecek ve vasıflar verilene kadar iş bırakma eylemi devam edecek. 230 arkadaşımız vasıf alması gereken.” ifadelerini kullandı.