GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Aralık 2022 Salı 18:25

Kritik zirve sona erdi… Yücel’den beklenen ‘istifa’ açıklaması geldi

Toplantıda istifa için ileriki günlerde adım atabileceğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ana gündemimiz, Genel Merkez’in örgütlerle ilgili genelgesi oldu. İl başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileriyle ilgili. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilirim. Bu adımı atmamız durumda sonraki sürecin nasıl olacağı ve nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışveriş ve istişarede bulunduk” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde milletvekilliği adaylığı noktasında hareketlilik başlarken Cumhuriyet Halk Partisi'nde de gözler il ve ilçe başkanları ile yönetim kadrosunda....

İzmir’de İl Başkanı Deniz Yücel'in de milletvekili adaylığı konusunda adı sıklıkça konuşuluyordu.

Bugün kritik bir zirve gerçekleştirildi. Adaylık konusunda ‘veda’ turlarına çıktığı iddia edilen CHP İzmir İl Başkanı Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ağırladı.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Meclisi'ne giderek grup başkanı görevinde bulunduğu meclise veda ettiği öğrenilen Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bir araya geldi. İl Yönetimi’nin de bulunduğu toplantıda ‘istifa genelgesi’ ve ‘yeni başkanın kim olacağı' konuları gündem oldu.

Yaklaşık 1 saat süren toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirilirken, daha önce Soyer’e istifa edeceğini belirten Yücel’in bu sefer  de yeni il başkanı için görüşmeler gerçekleştirildi.

İSTİŞAREDE BULUNDUK
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel istifa genelgesi ile ilgili konuştuklarını doğrularken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün il yönetim kurulumuzu ziyaret etti. Çalışmalarımız ve süreçle ilgili bir istişare toplantısı yaptık. Yaklaşık 1 saat sürdü. Ana gündemimiz, Genel Merkez’in örgütlerle ilgili genelgesi oldu. İl başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileriyle ilgili. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde yaklaşık 5 seneyi tamamladığım il başkanlığı görevimle ilgili bir adım atabilirim. Bu adımı atmamız durumda sonraki sürecin nasıl olacağı ve nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışveriş ve istişarede bulunduk” diye konuştu.

ÇEŞİTLİ ÖNERİLER YA DA BASINDA YAZILANLAR VAR
Yeni il başkanının İl yönetiminin içinden mi yoksa il dışından atama yöntemi ile mi olacağı sorusuna da yanıt veren Yücel, “İstişarede bulunduk. Çeşitli fikirler, görüşler öneriler ya da basından yazılan çizilen bir takım şeyler var. Bu konuyla ilgili karşılıklı istişarede bulunduk” dedi.

ATAMA OLABİLİR!
Olası bir istifa sonrası yönetimin düşmesi gibi bir durum olup olmayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Yücel, “Öyle bir gündemimiz olmadı, öyle bir konunun konuşulması da söz konusu değil. Neticede bizim birlikte seçildiğimiz görevinin başında olan 30 kişilik bir il yönetim kurulumuz var. Geçen hafta bir arkadaşımız istifa etti milletvekilli adaylığı için. Yarın öbür gün bir arkadaşımız daha ya da il başkanı olarak ben istifa etsem de neticede 30 tane yöneticimiz var. Bu görevlerine devam ederler. Boşalan görevler ne şekilde doldurulur tüzükte yazılmıştır, kurallar bellidir. İçeriden seçim olabilir, dışarıdan seçim olabilir. Seçimlere 6 ay kaldıysa dışarıdan atama olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilindedir. Birlikte görev yaptığımız yönetim kurulumuz şu anda görevinin başındadır, Deniz Yücel de görevinin başındadır. O yüzden bu konuları çok fazla detaylı konuşmayı ben doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

İl yöneticilerine seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise, "Bende yönetimin içinden olmasını isterim tabii ki de, ancak takdir genel merkezindir. Yani seçilecek kişi yönetim içinden de yönetim dışından da olabilir, ne olursa olsun seçim döneminde elimizden gelen tüm çabayı göstermeliyiz" dediği öne sürüldü.