GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
22 Ağustos 2017 Salı 20:40

Kritik Türkiye ziyareti öncesinde bo pozu verdi!

ABD Savunma Bakanı James  Mattis, sabah geldiği Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmesinin ardından heyetiyle birlikte Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeyle ilgili iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı James  Mattis, sabah geldiği Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmesinin ardından heyetiyle birlikte Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeyle ilgili iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, ABD Savunma Bakanı James Mattis'i ve beraberindeki heyeti Erbil'deki Başbakanlık Konutu'nda kabul etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı James  Mattis, Sabah geldiği Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmesinin ardından heyetiyle birlikte Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeyle ilgili iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı.

YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR
 Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James  Mattis'in beraberindeki heyetle birlikte yarın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. 

Telafer operasyonunun hemen sonrası gerçekleşecek olmasıyla dikkat çeken ziyarette, Mattis’in PYD krizi ile ilgili bir rapor sunacağı belirtiliyor.

RESMİ TEMASLARDA BULUNACAK
ABD Savunma Bakanı James Mattis, yarın Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan Mattis’in, günübirlik Ankara ziyareti sırasında çantasında kırmızı dosyalar bulunacak.Mattis'in Bağdat temaslarının ardından Erbil'e geçerek, Irak Kürt  Bölgesel Yönetimi yetkilileriyle bir araya gelmesi öngörülüyor. (Milliyet)