GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
22 Nisan 2018 Pazar 11:42

Kritik adım atıldı... İzmir'e yeni havalimanı geliyor!

Çeşme/Alaçatı’yı daha da cazibe merkezi haline getirecek havalimanının ihale süreci tamamlandı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak Çeşme Alaçatı Havalimanı projesinin ihalesini Terminal Yapı A.Ş. kazandı.

İzmir’in gözde turizm merkezlerinden olan Çeşme/Alaçatı’ya yapılması planlanan yeni havalimanı projesinin ihalesini kazanan firma Terminal Yapı olarak açıklandı.

Yap-işlet-devret modeliyle faaliyete geçirilecek olan havalimanı hakkında yapılacaklardan bahseden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şu açıklamalarda bulundu:

2020’DE GENEL HAVACILIĞA HİZMET VERECEK
“Genel havacılığa hizmet verecek Çeşme Alaçatı’da bir havalimanı inşa edeceğiz. daha önce ihale süreci başladı. Birçok firma teklif verdi. 5 firma bugün teklif verdi. Arkadaşlarımız çalışmalarını yaptı, incelemelerini bitirdi. Terminal Yapı firması Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesini kazanan firma olarak belirlendi. 2 yıl boyunca inşa süresi artı 25 yıl boyunca işletecek. 18 milyon 900 bin avroluk yatırım yapacak ve buna karşılık 25 yıl işletecek. İşletme modeli ise diğer yap-işlet-devret projelerinden farklı olarak 25 yıl boyunca işletirken cirosunun yüzde 20,20’sini idare olarak bize verecek.” (Turizm Günlüğü)