GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Eylül 2022 Pazar 21:24

Kritik 1 saatte yaşananlar… Soyer ve Yücel’den meclis üyelerine nota!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan meclis yeter sayısı ile başlayan ve AK Parti-MHP Grubu’nun meclisi terk etmesi ile sonlanan olaylı mecliste verilen 1 saatlik arada CHP Grubu’nda yaşananların arka planı belli oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in meclis üyelerine meclise katılınması noktasında sert bir dille talimat verdikleri öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı üçüncü oturumuna yaşanan olaylar damga vurmuştu. Mecliste öneriler görüşülür iken oylama yapılacağı sırada AK Parti Grubu, mecliste salt çoğunluğunun olmaması sebebiyle sayım yapılmasını istemiş, oturumu yöneten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ise meclise 1 saat ara vermişti.

Verilen aranın ardından yaşanan tartışmalar sonrası Cumhur İttifakı Grubu meclisi terk etmişti. İttifakı Grubu yaşanan olayları yargı yoluna taşıyacağını açıklamıştı.

Diğer yandan meclise verilen 1 saatlik arada yaşananların perde arkası aydınlandı. “2019 İBB CHP Meclis Grubu” isimli WatsApp Grubu’nda yansıyan tartışmalarda belediye meclis üyelerinin meclise katılımı noktasında CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in mesajlar attığı görüldü.

BU İTİBARI ZEDELEMEYE KİMSENİN HAKKI YOK!
İlk olarak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in meclis üyelerine yönelik olarak uyarı mesajı atarak "Değerli arkadaşlar, geçerli mazereti olmayan tüm meclis üyelerimizi ve belediye başkanlarımızı ivedi bir şekilde meclis salonuna bekliyoruz. Herkes aldığı görevin gereklerini yerine getirsin. İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi grubunun bir itibarı var. Bu itibarı zedelemeye kimsenin hakkı yok!" dedi.

BÜYÜK BİR ZAFİYET OLARAK ALGILANACAK DURUM
Sonrasında Yücel, Başkan Soyer’i gruba eklediği ve ardından Soyer’in “Değerli arkadaşlar, büyük bir zafiyet olarak algılanacak bu duruma hiçbir arkadaşımız seyirci kalmamalı. İvedilikle katılımızı bekliyoruz” şeklinde mesaj attığı görüldü.

Yücel ve Soyer’in uyarılarının ardından 15 meclis üyesinin salona geldiği ve çoğunluğun bu şekilde sağlandığı aktarıldı.