GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
8 Aralık 2022 Perşembe 08:54

Kraliçe Elizabeth'in gizli sağlık savaşı

70 yıllık hükümdarlığının ardından 96 yaşında hayata gözlerini yuman Kraliçe 2. Elizabeth hakkındaki bilinmeyen gerçekler yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Özellikle son günlerinde sağlığı hakkında pek çok spekülasyona maruz kalan Kraliçe'nin bilinmeyenlerini, eşi Prens Philip'in arkadaşı yeni kitabında anlattı.

En uzun süre tahta kalan hükümdarlardan biri olan Kraliçe 2. Elizabeth, 8 Eylül'de 96 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kraliçe'nin ölüm kağıdına ise ölüm sebebi 'yaşlılık' olarak yazıldı. Kraliçe'nin ölümünün ardından sağlığı hakkındaki iddialara yenileri eklenmeye devam ediyor.

Kraliçe Elizabeth'in merhum eşi Prens Philip'in arkadaşının yazdığı yeni bir kitap, Kraliçe'nin son günlerine değiniyor. Gyles Brandreth'in yazdığı Elizabeth: An Intimate Portrait adlı kitapta Kraliçe Elizabeth'in aslında kemik kanserinden muzdarip olduğu ifade ediliyor.

"Kraliçe'nin bir tür miyelom (kemik iliği kanseri) olduğunu duymuştum, bu onun yorgunluğunu, kilo kaybını ve hayatının son bir yılı boyunca sık sık duyduğumuz "hareket etme sorunlarını" açıklıyor" diyen Brandreth, sözlerine şöyle devam etti: "Miyelomun en yaygın semptomu, özellikle pelvis ve bel bölgesinde oluşan kemik ağrısıdır ve multipl miyelom, sıklıkla yaşlıları etkileyen bir hastalıktır. Şu anda bilinen bir tedavisi yok, ancak bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı olan ilaçlar ve kemiklerin zayıflamasını önlemeye yardımcı olan ilaçlarla yapılan tedavi, semptomların şiddetini azaltabilir ve hastanın hayatta kalma süresini aylar veya iki ila üç yıla kadar uzatabilir."

Kraliçe 2. Elizabeth'in hayatının son aylarında metanetini korumaya çalıştığı ortaya çıktı. Kraliçe'nin geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eşi Prens Philip'in ölümüyle başa çıkmaya kararlı olduğu ifade ediliyor. Kraliçe Elizabeth'in "Kocam kesinlikle onaylamazdı" diyerek acısına boyun eğmek istemediği söyleniyor. Gyles Brandreth'e göre Kraliçe kendini o kadar zorladı ki, geçen sonbaharda ani bir yorgunluk yaşadı ve dinlenmesi tavsiye edildi.

Kraliçe'nin 2019'da Jeffrey Epstein'ın skandallarına karışan 'favori oğlu' Prens Andrew'u Kraliyet'ten çıkarmak için hiç teraddüt etmediği söyleniyor. Ancak şahsi desteğini sürdürdüğünün görülmesi için Prens Andrew ile at bindiği anların fotoğrafının çekilmesine izin verdiği belirtiliyor. (POSTA)