GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Eylül 2016 Cuma 16:29

Koyun-Keçi Birliği'nden kayyum açıklaması

İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin mahkeme kararının ardından kayyum atanmasıyla sonuçlanan genel kurulu ile ilgili açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ - Merkezi Seferihisar’da bulunan İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin genel kurulu ile ilgili süreç devam ediyor. Birliğin uzun yıllardır başkanlığını yapan Özer Türer seçimi Cafer Gülpınar’a karşı kaybederken genel kurulun iptali istemiyle ilgili dava açılmıştı. Mahkeme süreç devam ederken kayyum atadı.

Özer Türer’in avukatı Irmak Değerli kamuoyunda yapılan açıklamalarda yanlış anlaşılmaların olduğunu ifade etti. Değerli, yürütmenin durdurulması işleminin bulunmadığını söyledi. Değerli yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Her ne kadar haberlerde ‘genel kurul kararı ile ilgili verilen yürütmenin durdurulması kararı iptal edilmiştir’ denmişse de, İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce görülmüş olan 21.09.2016 tarihli tedbire itiraz murafaa duruşması neticesinde yürütmenin durdurulmasına ilişkin itirazların reddine karar verilmiş olup Cafer Gülpınar başkanlığındaki yönetim kurulunun dava sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasına yönelik olarak verilmiş olan 02.08.2016 tarihli karar geçerliliğini korumaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.