GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Temmuz 2016 Cumartesi 09:48

Koyun Keçi Birliği'nde kan değişimi

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin 20 Temmuz Çarşamba günü Seferihisar'da gerçekleşen Genel Kurulu'nda gülen taraf Cafer Gülpınar oldu.

Genel Kurul'da gerçekleşen seçimi, 749 oy alan tecrübeli yetiştirici Gülpınar kazanırken, "Görev süremiz boyunca üreticinin hakkını korumak için çalışacağız" dedi. 

4 aday yarıştı

Seferihisar Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Genel Kurul'da konuşmaların ardından seçim gerçekleşti. Seçim öncesinde 8 yıldır görevde bulunan Özer Türer'in mali ve denetim raporlarının katılımcılar tarafından ibra edilmemesi dikkat çekti. Genel Kurul sonunda yapılan seçimde 4 aday yarıştı. Seçimde 1649 oy kullanılırken Cafer Gülpınar, 749, Özer Türer 737, Özer Aslan 75 ve Ahmet Cüneyt Şahin 55 oy aldı. 33 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulun ardından konuşan birliğin yeni başkanı Cafer Gülpınar, "Sonuç bizim için sürpriz olmadı. Biz açıkçası farkın daha çok olmasını bekliyorduk. Çünkü bir süredir birlik yönetimi, yetiştiricileri ilgisiz bırakmıştı. Bir araya geldiğimiz her üyemizden bu yakınmayı duyduk. Sonucun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bundan sonra birleştirici bir çaba içinde birliğimizin büyümesi, üreticimizin daha çok kazanması için çalışacağız. Onların hakkını koruma mücadelesi vereceğiz" diye konuştu. İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin başkanlık devir tesliminin önümüzdeki Salı günü gerçekleşmesi bekleniyor.