GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Ekim 2016 Pazar 17:54

Koyun-Keçi Birliği Güldal'a emanet!

Genel kurul sonrası tartışmaların yaşandığı Koyun-Keçi Birliği’ne mahkeme tarafından atanan kayyum belli oldu. Mahkeme, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal başkanlığında üç kişiyi görevlendirdi. Güldal, “Önceliğimiz birliğe üye olanların haklarını korumaktır” dedi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye’nin en büyük koyun keçi birlikleri arasında yer alan Seferihisar merkezli İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’ndeki sancılı süreç devam ediyor. Genel kurulun yapıldığı 9 bin üyeli dernekte yıllardır başkan olan Özer Türer seçimi Cafer Gülpınar’ın karşısında kaybetmişti. Türer’in başvurusu üzerine İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi üç kişilik kayyum atanmasına karar vermişti. Aynı mahkeme kayyum olarak görevlendirilen isimleri belirledi. Cumartesi günü çalışmalara başlayıp, birlikteki tüm yetkiyi devralan kayyum İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Müdür Yardımcısı Cemil Çumak ve Mali Müşavir Hülya Akçay’dan oluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun kırsal kalkınma ve köylüyü destekleme projelerinde damızlık koyun ve keçi satın aldığı birlikte seçim sonrası belirsizlik yaşanmaya başlamıştı. Birliğe üye 9 bin kişinin sorun yaşamasına ve sütlerin toplanmasına neden olan bu dönemin hızlıca aşılıp çözüme kavuşturulması için ise çalışmalar başladı.

Egedesonsöz’e konuşan Kayyum Heyeti Başkanı ve İl Müdürü Güldal, “Birinci önceliğimiz üyelerin haklarını korumaktır. Bu birlik Türkiye’de alanında sayılı ve önemli birlikler arasında yer alıyor. Birliğin hizmetlerini sürdürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Müdürlük olarak desteklemeleri ve bakanlığımızın hibelerini koyun-keçi sahiplerine birlik aracılığıyla aktarıyorduk. Bu süreç yaşanınca doğrudan biz devreye girmiştik. Şimdi daha iyi bir şekilde bizim kontrolümüzde bir süreç yürütülecek. En kısa sürede yasal sürecin ve mahkemedeki durumun netleşmesini diliyoruz. Bizim amacımız birliği mahkeme kararı ile olabileceğini düşündüğümüz yeni seçime hazır hale getirmek. Tabi ki buna mahkeme karar verecek. Önemli olan mağduriyetin yaşanmaması” dedi.