GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2020 Cuma 12:39

Köylerde büyük kolaylık: Alaçık modası sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelerdeki köy ve mahallelerde yapmayı sürdürdüğü alaçık uygulaması yeniden start aldı. Şimdiye kadar 150’ye yakın yere inşa edilen projeye yağmur gibi talep geldi. Belediye; Kınık-Tire-Menemen-Ödemiş gibi ilçelerde de aynısını yapacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde kırsal bölgelerde başlattığı “alaçık” proje uygulaması sürüyor.  Kırsal bölge ve köylere ilişkin birçok projeyi hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gelen talepler üzerine yeniden harekete geçti. Fen İşleri Daire Başkanlığı aracılığıyla yapılan alaçıkların sayısının 200’e çıkartılması hedefi konuldu.

Buna göre, Kınık, Tire, Ödemiş, Menemen, Kemalpaşa başta olmak üzere isteyen köy ve mahallelerde taziye yemeklerinin verilmesi, düğün ve nişan gibi ortak etkinliklerinde kullanılmak üzere çelik taşıyıcılı sundurma (alaçık) yapılacak. Bu konuda ilçe belediyesi ile büyükşehir arasında protokol imzalandıktan sonra çalışmalar tamamlanacak.

Özellikle yaz dönemi düğün ve hayır yemekleri için toplanma alanı vazifesi gören alaçıklarda zaman zaman cenaze ve taziye faaliyetleri de gerçekleştiriliyor.