GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2023 Pazartesi 19:04

Köyiçi Planlaması için uyarı: Bu bir kent cinayetidir!

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, Köyiçi planlarına ile ilgili açıklamasında planlama süreci devam ederken yeni inşaatlara ruhsat verildiğini söyledi. Boztepe, “Mahallede ofisler açıp bilgilendirme yapalım. Bilgi kirliliği olduğu aşikâr.  Kaç aydır emek verdik. Kimsenin malında mülkünde gözümüz yok. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Mahalle sakinlerinin kafasına bir şey takılırsa mutlaka gelip sorsunlar. Hala burada ruhsat veriyorsak kent cinayetidir” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda CHP Meclis Üyesi Deniz Bektaş yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında Köyiçi ve Yakakent Mahalleri Planı  yeniden gündeme geldi.

ARSLAN: İNŞAATLARA RUHSAT VERİLİYOR, BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU
Toplantıda söz alan AK Partili Nedim Arslan, Köyiçi planlaması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu kentimizin yapı stoklarına baktığımızda keşmekeşlik görüyoruz. Bir kültürü yansıtan dokumuz yok. Geçmişten gelen bir sorun ve devam edecek gibi görünüyor. Köyiçi revizyonu için çalıştık. Çiğli için büyük şanstı. Bir taraftan imar revizyon bir taraftan düzenleme ve buradaki inşaatlara ruhsat veriliyor. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Kime dokunuyorsak bin ah işitiyoruz. Bugün bile yapılan çalışmalardan bihaber olan insanlar var. Burada bürokratlarla birlikte ciddi bir emek sarfettik ancak hala inşaat yapılıyor. Böyle planlama düzenleme olmaz. Bu kent düzelir belki diye mecliste hepimiz çalıştık. Hala vatandaş orada ne yapılacağını bilmiyor. Olayı bilmeyen ve  manipüle eden simsarlar var.  Acil olarak bu planların geçmesi lazım. Hükümetimiz bölgeye özel yeni yeni düzenlemeler yapıyor. Bu ciddi bir sorun... Bu sıkıntıyı gündeme getirmeye çalıştık. Ya yaptığınıza inanmıyorsunuz ya da yaptığınız yanlış. Hassas davranılması gerekiyor. Bu konuyla ilgili bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapılsın” şeklinde konuştu.

Arslan sözlerinin devamında şöyle konuştu:

“Bu itirazları yerinde bulduk. Anadolu Caddesi’nde de hatalar vardı. İtiraz edenlerle görüştüm. Yerlerinin yeşil alanda kalacaklarını düşünüyorlar. Başka ilçelere gönderileceklerini düşünenler olmuş. Böyle bir şey yok. Eskiden 100 metrekaresi olan hak sahibinin 160 metrekare hakkı vardı. Şimdi 250-300 metrekare. Bu iyi bir proje. Temennim o dur ki; projenin arkasında durmalı"

BOZTEPE: HALA RUHSAT VERİLİYORSA...
AK Partili Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe ise, ”Bilgilendirme konuşunda tabi ki eksiğiz. Mahallelerde ofisler açıp bilgilendirme yapalım. Bilgi kirliliği olduğu aşikâr.  Kaç aydır emek verdik.Kimsenin malında mülkünde gözümüz yok. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Mahalle sakinlerinin kafasına bir şey takılırsa mutlaka gelip sorsunlar. Hala burada ruhsat veriyorsak kent cinayetidir” açıklamasını yaptı.

BEKTAŞ: KİMSE BİR YERE GÖNDERİLEMEYECEK
AK Partili meclis üyeleri Arslan ve Boztepe’ye yanıt veren CHP’li Bektaş, “Hep birlikte çalıştık, siz de çalışmaların içerisindeydiniz. Vatandaşlarımızın bilmediği ithamı doğru değil. Eksiğimiz olabilir ama sadece belediye değil hepimizin eksikliğidir. Kimse kimsenin bir metrekaresini alamayacak. Kimse başka yerlere yollanmayacak. Doğru anlatamadıysak eksiğimizdir” ifadelerini kullandı.

KOMİSYON ÜYELERİ DEĞİŞTİ
Deprem ve Afet, İmar ve Kentsel Dönüşüm Komisyonuna CHP grubu tarafından Mustafa Kalkan önerildi ve kabul edildi. Erdal Mansuroğulları'ndan boşalan Esnaf, Mahalle Bölünmesi, Kadın-Erkek Eşitliği ve Engelliler Komisyonlarına  ise CHP grubunun önerisi ile Hıdır Turan getirildi.