GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
1 Mart 2016 Salı 09:15

Köyceğiz aynı anda 4 mevsimi birden yaşıyor

Muğla'da doğa tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden Köyceğiz İlçesi, gölü, Ağla Mahallesi ve Gökçeova Göleti ile 4 mevsimi birarada yaşamak isteyenlerin akınına uğradı. Tatilciler, Köyceğiz Gölü'nde yüzerken, Sandras dağındaki Gökçeova Göleti'nde kar manzarasıyla karşılandı. 

Köyceğiz'deki Ağla Mahallesi'nin içinden geçerek gidilebilen 2 bin 265 rakımlı Sandras Dağı'nın 1750 rakımında yeralan Gökçeova Göleti çevresi karlı görüntüsüyle fotoğrafçılara ev sahipliği yaparken, Köyceğiz Gölü serin sularda yüzmek isteyenleri ağırladı. Aralık ayından nisana kadar karların erimediği alanlarda kayak yapanlar, merkeze 55 kilometre uzaklıktaki Köyceğiz Gölü'nde de yüzme şansına sahip oldu. 

Kar nedeniyle dört çeker araçların bile çıkmakta zorlandığı Gökçeova Göleti'ndeki buzların bir kısmı mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık nedeniyle çözüldü. 

Hafta sonunu geçirmek amacıyla Gökçeova Göleti'ne gelen Marmarisli öğretmen Cihan Şen, şöyle dedi:

"Marmaris'in sıcağından bunalıp kar görmek amacıyla buraya geldik. Doğayı çok seviyoruz. Gece çadırda kalacağız. Bir gün sonra da Kartal Gölü'ne doğru yürüyüş yapacağız. Birkaç gün önce Köyceğiz Gölü'nde yüzerken bize burayı anlattılar. Hafta sonunu bekleyip buraya geldik. Dönüşte belki yine gölde yüzeriz." 

İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Feyzi Hoşgören ise "Doğayı seviyoruz. Buraların methini duyup görmeye geldik. Bir yandan kar, diğer yandan göl, bir başka yandan güneş, diğer yandan bulut hepsi bir arada. Ormanın içinde çok hoş ve çok güzel bir yer. Herkes gelip mutlaka görmeli" diye konuştu.(dha)