GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Temmuz 2020 Cuma 14:57

Köy muhtarı 'yanlış anlaşılıyoruz' dedi: Kırık değiliz!

İzmir’in Buca İlçesi’ne bağlı Kırıklar Köyü’nün muhtarı Sinan Öğüt belediye ve kaymakamlığa başvuru yaparak köyün adının değiştirilmesini istedi. Öğüt, “Bu köyün adı herkesin bildiği gibi kırık değil kırklar köyü. İnsanlar da böyle biliyor. Yanlış anlaşılma ve kötü intiba oluyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Buca ilçesine bağlı köyler arasında yer alan Kırıklar Köyü’nden ilginç bir hamle geldi. Köy Muhtarı Sinan Öğüt resmi olarak belediye, kaymakamlık ve valiliğe yaptığı başvuru sonrasında köyün adının değiştirilmesini istedi.  Kırıklar ifadesinin yanlış anlaşıldığını, toplumda olumsuz bir algı olduğunu söyleyen Öğüt, “Herkes burayı Kırklar olarak bilir. Fakat kayıtlarda Kırık olarak geçmiş. Biz eski adımızı almak istiyoruz. Kırklar, evliyalar ve yatırlar bölgesi olarak bilinen köyümüzde bölgeler var. Halen daha insanlar inançlarına bağlı yaşıyor. Bir yörük köyü olan köyümüzün adının “Kırık” olarak bilinmesini istemiyoruz. Bazı isimler tarafından “deli”, “kafadan sorunlu” gibi algılamalar da oluyor. Biz köyümüzün yaptığımız çalışmalarla ön plana çıkmasını istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin köyde kırsal kalkınma ve kooperatif çalışmalarına destek verdiğini anlatan Muhtar Öğüt, “Buca Belediyesi de yapılan çalışmalarımıza destek veriyor. Bir Yörük-Türkmen Köyü olan yerleşim bölgemizde birçok sorun var. Bunları çözerek İzmirliler için de cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.