GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
1 Şubat 2023 Çarşamba 08:32

KOSBİ’de 2023 yatırım yılı olacak!

Türkiye’nin en gözde organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) 2023 yılında da yatırımlarına ara vermeden devam edecek. 2023 yılında 2 etap halinde altyapı yatırımlarını planlayan KOSBİ, birinci etap altyapı ihalesini gerçekleştirirken, altyapı yatırımları için Dünya Bankası’ndan 20 milyon dolarlık kredi de kullanacak. KOSBİ’de tamamlanacak alt yapı yatırımlarının ardından kurulacak yeni fabrikalarla binlerce kişiye de iş imkanı sağlanacak.

KOSBİ Müteşebbis Heyet Toplantısı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Başkanlığı’nda yapıldı. 6 aylık çalışma raporunun değerlendirildiği toplantıda, 2023 yılı bütçesi onaylanırken, bütçede yatırımlar için 261 Milyon TL ayrıldı.

Toplantı sonrası değerlendirme yapan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, toplantıda faaliyet raporlarının onaylandığını belirterek, 2023 bütçesinin de belirlendiğini söyledi. 2023 yılı alt yapı yatırımlarına ağırlık verileceğini belirten Diren, “Yatırım bütçemiz 261 Milyon TL olarak belirlendi. İlk etap altyapı yatırım ihalemizi tamamladık. 2023 yılı başlarında ikinci etap altyapı ihalemizi de yapacağız.  2023 yılında altyapı yatırımlarını büyük ölçüde tamamlamayı planlıyoruz. Bölgemizin lojistik avantajı, uç istasyonu, İzmir İstanbul Otoyolu’nun güzergahında olması yatırımcıların ilgi odağı olmasını sağlıyor. Yatırım taleplerine yetişebilmek için altyapı çalışmalarını hızlandırdık.  Yeni yatırımlarla birlikte ülkeye daha çok katma değer sağlayan ve istihdam yaratan bir bölge olmanın gururunu yaşayacağız”  dedi.

İtfaiye Merkezi hizmet vermeye başlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yaptıkları İtfaiye merkezinin de kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağını belirten Diren, Arkeopark projesinde de 2023 yılında mesafe almak istediklerini kaydetti. Bölgedeki meslek liseleri ile sanayicilere aranan elemanlar yetiştirdiklerini anlatan Diren,  halen süren NİFART projesi ile de bölgenin sanat yönünden değerini artırmak istediklerini yeni yılda da bunlara yeni projeler ekleyeceklerine dikkat çekti.