GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Aralık 2020 Çarşamba 14:57

Korona anneyi aldı, bebek hayata tutundu

Trabzon’da doktor eşiyle birlikte koronavirüse yakalanan 7 aylık hamile Merve Aygüneş’in durumu ağırlaşınca, bebeği kurtarmak için sezaryenle erken doğuma karar verilmişti. Doğumun ardından anne hayatını kaybederken, bebek ise kuvöze alınmıştı. Kahreden olayda ise sezaryenle dünyaya gelen bebekten sevindiren haber geldi.

Trabzon’da koronavirüs ilginç hayat hikayelerini beraberinde getirmeye davam ediyor. Onlardan biri de Fatih Devlet Hastanesi Acil Servis Görevlisi Doktor Ahmet Uğur Aygüneş’in başından geçti.

Enis Yıldırım'ın haberine göre, karı koca koronavirüse yakalanınca kaldırıldıkları Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 7 aylık hamile olan Merve Aygüneş’in durumu ağırlaşınca solunum sıkıntısı yaşamaya başladı.

Bunun üzerine hastane konseyinde yapılan genel klinik durum değerlendirmesinin ardından hastanın sezaryenle ameliyat edilmesine karar verildi.

KUVÖZE ALINAN BEBEK HAYATA TUTUNDU
Doğumun ardından dünyaya gelen ve kuvöze alınan erkek bebek hayata tutunmayı başarırken, üç çocuk annesi Merve Aygüneş, doğumdan 20 gün sonra hayatını kaybetti.

Doktor Ahmet Uğur Aygüneş ise koronavirüsü yenmeyi başardı. Kahreden olayda ise koronavirüse yenik düşen anne Karşıyaka’da kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. (Habertürk)