GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ekim 2024 Pazar 14:43

Korku Evi'ne müdahale!

Bornova sokağındaki "Korku Evi" adlı mekanın dışına bulunan maket biçimde kesilmiş kadın kafası ve vücudu  İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ve Konak Belediyesi Zabıtası tarafından kaldırıldı. 

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak Mahallesindeki Bornova sokağında bulunan "Korku Evi" adlı mekanın dışına maket biçimde kesilmiş kadın kafası ve vücudu asıldığı olmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Yaşanan durum sonrası İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ve Konak Belediyesi Zabıtası harekete geçerek maketler kaldırıldı. 

Korku Evi'nin sahipleri hakkında adli işlem başlatılırken İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından maketler depoya kaldırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Valiliği tarafından, "X sosyal paylaşım sitesi üzerinden 06.10.2024 günü yapılan bir paylaşımda, Konak ilçesi Alsancak semtinde faaliyet gösteren Oyun Evi (Korku Evi) olarak ruhsatlamış iş yerinin reklam amaçlı astığı pano ve plastik mankenlerin rahatsızlık verdiği belirtilmiştir. Alsancak Polis Merkezi Amirliği görevlilerimizce iş yerinde gerekli denetimler yapılmış, söz konusu materyaller bulundukları yerden kaldırılmış, işletme sahipleri ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır" denildi.