GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
12 Nisan 2024 Cuma 08:31

Körfezdeki kruvaziyerin sırrı çözüldü

8 Nisan’dan bu yana İzmir’de demir atan, Karşıyaka ve Güzelyalı sahillerinde gezinen Blue Sapphire adlı kruvaziyer gemisinin mayıs ayında Yunan adalarına turlar yapacağı öğrenildi. Maskot Turizm Denizcilik Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Subay, geminin yakıt ve kumanya aldığını, personel takviyesi yapıldığını, Rodos başta olmak üzere Yunan adalarına 3-4 günlük turlar gerçekleştireceğini açıkladı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Körfezi’nde 8 Nisan’dan bu yana boy gösteren kruvaziyer geminin sırrı çözüldü. İzmirliler, geminin Güzelyalı ve Karşıyaka sahillerinde gezinmesini, Körfez’e demir atıp günlerdir beklemesine anlam veremezken, St. Kitts&Nevis bandıralı Blue Sapphire adlı kruvaziyer geminin Çeşme çıkışlı yapacağı Yunan adaları turları öncesi İzmir’de görücüye çıktığı anlaşıldı.

AKARYAKIT ALDI, KUMANYA TEMİN ETTİ
Maskot Turizm yetkilisi Sinem Mecik,geminin herhangi bir arıza için değil, kendini göstermek için İzmir Limanı’na getirildiğini bildirdi. Maskot Turistik Yatırımlar ve Denizcilik Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Subay ise, Mayıs ayında başlayacak turlar öncesi birtakım bakımlarının yapıldığını anlattı. Geminin İzmir Limanı’nda akaryakıt aldığını, kumanya temini yapıldığını anlatan Subay, sezon öncesi personel alımı da gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu yıl Çeşme’den, başta Rodos olmak üzere bazı Yunan adalarına turlar yapacak olan Blue Sapphire kruvaziyer gemisinin acenteliğini aldıklarını belirten Ahmet Subay, şu bilgileri verdi:

İZMİR’E ÖZEL BİR KRUVAZİYER GEMİSİ OLACAK
“İzmir’e özel bir kruvaziyer gemisi olacak, Blue Sapphire… İzmir Limanı’na misafir geldi ve Körfez’de kendini gösteriyor, Karşıyaka ve Güzelyalı sahilinden İzmirlileri selamlıyor. Her seferimizde Murat Dalkılıç, Baha Dikmen gibi ünlü sanatçılar da yolcularımıza eşlik edecek. Yaklaşık 800 yolcumuzu misafir edeceğiz.  Yunan adalarına seferlerimiz Ekim ayına kadar devam edecek. Kuşadası ve Bodrum’dan Yunan adalarına yapılan kruvaziyer gemi seferlerini Çeşme’den gerçekleştirerek İzmirlilere hizmet etmiş olacağız. İzmirliler, şimdiden rezervasyonlarını yaptırabilirler.”