GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Ağustos 2016 Çarşamba 14:13

Körfez’in rotası: Büyük projede takvim nasıl işleyecek?

Askıya çıkan projeyle ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu, gelinen noktanın işin en zor kısmı olduğunu, yapılacak adayla ilgili izin süreci olduğunu, bazı araştırmaların da tamamlanması gerektiğini söyledi.

İZMİR - Startı 2011 yılında verilen ve yıllarca yerel idareyle merkezi idare arasında krize neden olan TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, 'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nda 16 Haziran günü aldığı onayın ardından askıya çıkmayı bekliyordu.

İnceleme ve değerlendirme sürecini sona ermesinin ardından Bakanlık, DSİ Genel Müdürlüğü, Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden nihai görüşlerinin de eklenmesi sonrası rapor İzmir Valiliği’ne gönderilerek askıya çıkacaktı

Sürenin uzaması ‘Yine kriz mi?’ sorusunu akıllara getirirken İzmir’in merakla beklediği haber sonunda geldi.

İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi sonunda askıya çıkarıldı. 10 günlük süre işlemeye başlarken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan önemli açıklamalar geldi.

Proje takviminin nasıl işleyeceğini anlatan Kocaoğlu, yapılacak adayla ilgili izin süreci olduğunu, bazı araştırmaların da tamamlanması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı gelinen noktanın ve düğmeye basılmasının işin en zor noktası olduğunun altını çizerek, “Bundan sonrası teknoloji. Birlikte koşturarak gerçekleştireceğimiz işler. Önemli olan bu noktaya gelmekti. İş makinalarının bir kısmını almıştık, yenilerini alacağız, bu iş bitmeyecek. İzmir yaşadığı müddetçe Körfez projesi sürecek ve İzmir'de yaşayan insanlar da Körfez’de yüzebilecek” dedi.