GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2022 Salı 11:09

Körfez için yeni hamle… İhaleye kimler katıldı?

‘Yüzülebilir Körfez’ hedefi doğrultusunda kentte atıksu arıtma tesislerinin sayısını arttırma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz 2. İkmal İnşaat ihalesinde en düşük teklifi Nurol İnşaat’ın verdiği ortaya çıktı. Buca Metrosu ihalesinde de en düşük teklifi veren Nurol İnşaat ihalenin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci sıradaki Gülermak’a verilmesi üzerine ihaleyi yargıya taşımıştı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezi'nin hayata dönüşünü sağlayan Büyük Kanal Projesi kapsamında, Türkiye'nin en büyük ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinden biri olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasite artırma çalışmalarına devam ederken, 4'üncü fazın ikinci ikmal çalışmaları için üçüncü kez ihaleye çıkmıştı.

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz 2. İkmal İnşaatı kapsamında 1 adet ortalama debisi 2,5 metreküp  (216000 m³/gün) kapasiteli ileri biyolojik yöntemler ile atıksu arıtma tesisinin (inşaat, mekanik, elektrik işleri ile işletmeye alma ve eğitimi dahil) ikmal inşaatının yapılmasını planlayan Büyükşehir Belediyesi,  çalışmaların yer tesliminden itibaren 720 günde tamamlanması planlıyor.

İhale için hangi şirketlerin teklif verdiği ortaya çıktı. En düşük teklif 428 milyon 975 bin lira ile Nurol İnşaat ve Alkataş İnşaat ortaklığından geldi. İkinci sıradaki teklif ise 474 milyon ile Faber İnşaat-Arbiogaz Çevre ortaklığının oldu. Üçüncü sıradaki Dillingham Cons. Int. Inc-Özka İnşaat Ortaklığı'nın teklifi ise 614 milyon lira olarak gerçekleşti.

Nurol İnşaat, ortağı Yapı Merkezi İnşaat Sanayi Anonim Şirketi ile birlikte “İzmir hafif raylı sistemi 5’inci aşama Üçyol-Buca arası yapım işi” ihalesinde de ne düşük teklifi vermiş ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi ihaleyi ikinci sıradaki Gülermak A. Ş.’ye vermişti. Büyükşehir bu kararı üzerine Nurol-Yapı Merkezi ortaklığı ihaleyi yargıya taşımış ve iptalini istemişti.

Tekliflerin değerlendirme sürecinde olan ihalede gözler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği kararda…