GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Şubat 2018 Salı 11:07

Kordon’un patronu Şanlı tek hayalini açıkladı: Olursa çok güzel olur!

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Şanlı, “Kordon benim aşkım. İzmir’in kimliği olan bir yeri. Tek hayalim olan şey Kordon’da bir tramvay… Eski nostaljik olan tramvay. Düşünün işletmenizin önünde Taksim’deki gibi tın tın gidiyor. O da olursa Kordon çok güzel olacak” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Kordon İş Adamları Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Ömür Şanlı, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Şanlı Kordon’daki düzenlemeler, dernek çalışmaları hakkında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti bünyesinde politika yapan Şanlı ayrıca ilerleyen dönem için bir hedefi olduğunu da söyledi.

YENİ BİR HEYECAN GELMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM
İzmir Ticaret Odası’nın Nisan’da gerçekleşmesi planlanan seçimleri için konuşan Şanlı, “Kordon esnafından 2 arkadaşımız Ticaret Odası üyesidir. Onlar değerlendirecektir. Şimdiden şu olur bu olur demek yönlendirme olur. Ama biz bir araya gelip doğru adayı değerlendireceğiz Mahmut Özgener 12 projeden bahsediyor. 3 aday olacak. Hayırlısı olsun diyorum. Yeni bir heyecan gelmesi gerektiğine inanıyorum. Esnaflarla ilgili şu ana kadar bir çalışma olmadığı tespitlerimiz arasında. Biz Kordon esnafları olarak gerekenleri yapıyoruz ama onların da destek çalışması yapması gerekiyor. Ama o heyecanı yitirdiklerini görüyoruz” yorumunu yaptı.

 

DAHA GÖSTERİŞLİ BİR HALE GELECEK
Kordon’un daha gösterişli bir alan haline gelmesi için çalışma yürüttüklerini ifade eden Şanlı, “Tente düzenlememiz bitti. Kordon daha güzel olacak. Biz vatandaşlarımızı yağmur ve soğuktan koruyacak yeni bir proje istiyorduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Genel Sekreter Buğra Gökçe ile konuştuk. Dosya sunduk.  Bunlar olduktan sonra Kordon kurtulmuş olacak. Eskiden Kaddafi çadırları denilen unsurlardan arındırılacak. Gölgelikler olacak. Her işletmenin ismi yazacak. Üstü açılıp kapanabilen güzel görünümlü yerler olacak. Gelip kahvenizi içtiğinizde fon müziği olacak. En büyük sıkıntılarımızdan birisi telif hakkı. En son bir mahkemem vardı. Beraat ettik. Mahkeme, ‘TV yayını yapan işletmelerden telif hakkı isteyemezsiniz’ dedi. Kordon’un otopark sorunu çözüldüğünde trafikten arındırılmalı. Sonrasında açık hava müzesi gibi olacak. En çok turistin geldiği nokta olur. Fotoğrafın en çok çekildiği sahil şeridi olur. Ege Bölgesi’nden gelen birçok kişiyi hafta sonları Kordon’da ağırlıyoruz” açıklamasında bulundu.

KORDON’DA İŞLER İYİYSE…
Kordon’daki yoğunluk seviyesinin İzmir’deki ekonomik duruma ölçüt olduğunu vurgulayan Şanlı, “Bazı arkadaşlar biz İzmir ekonomisini Kordon’la ölçüyoruz diyorlar. Evet Kordon’da işler iyiyse ekonominin olumlu olduğu biliniyor” dedi.

İŞGALİYELER KONUSUNDA YARDIMCI OLMALARINI İSTİYORUZ
Şanlı geçtiğimiz ay Kordon’da rüzgarın ters tepmesiyle oluşan doğal afet hakkında açıklamalarda bulundu. Şanlı, “Bu bir doğal afetti. Dalgalar 4 metre yükselmiş. En çok etkilenen işletmeler bize bildirdi. Biz de İZSU’nun ve Büyükşehir’in yetkililerine ilettik. Ve anında müdahale ettiler. Sadece yağmur yağsa o su oradan gidiyor ama lodosun ters tepmesinden dolayı işletmelerimize kadar geldi. Ani müdahale sonrasında daha az etkilendik. Bazılarının sigortası vardı bazılarının yoktu. Büyükşehir ve özellikle Konak Belediyesi’nden biraz yardımcı olmalarını bekliyoruz. Sema Hanım’la görüşeceğim. Hiç olmazsa işgaliyeler konusunda bir süre yardımcı olurlarsa seviniriz” diye konuştu.

DERNEĞE HEP İŞ ADAMI KİMLİĞİMLE GİRDİM
Aynı zamanda AK Parti bünyesinde siyaset yapan Şanlı, “Biz kordon esnafı olarak ekmeğimizi büyütmenin derdindeyiz. Önceden esnafın yerel yönetimlerle kavgalı bir görüntü vardı. Ben oraya hep iş adamı kimliğimle girdim. Hiçbir zaman siyasi kimliğimle bir faaliyette bulunmadım. Eğer siyaset yapılacak partiler orada” dedi.

BİZİM DE BİR HEDEFİMİZ VAR AMA…
İlerleyen dönemde siyasi hayatında kafasında bir hedef olduğunu belirten Şanlı, “Herkesin bir hedefi vardır. Bizim de bir hedefimiz var ama önümüzdeki süreçte inşallah hayırlısı olacaktır” diye konuştu.  

KORDON BENİM AŞKIM: TEK HAYALİM NOSTALJİK TRAMVAY
Tek hayalim olan şey Kordon’da bir tramvay… Eski nostaljik olan tramvay. Düşünün işletmenizin önünde Taksim’deki gibi tın tın gidiyor. Bir tek o hayalim var. O da olursa Kordon çok güzel olacak. 2.8 kilometre gidip gelecektir. Çok keyifli ve güzel olur. Kordon benim aşkım. İzmir’in kimliği olan bir yeri. 6 ay içinde tente sorunlarının bittiği, Kordon’da misafirlerimizi ağırladığımız bir yer olacak. Ufak tefek sorunlar bittiğinde İzmirlinin bir pırlantası olacak” açıklamasında bulundu.

SIKINTILI SÜREÇLER YAŞIYORUZ AMA AŞILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
İzmirlinin yerel yönetimlerden memnun olduğu anketin hatırlatılması üzerine konuşan Şanlı, “Hizmet anlamında sıkıntılı süreçler de yaşıyoruz ama bunun aşılacağını düşünüyorum. Tramvayla ilgili çalışmalar var. Bittikten sonra şehrimize faydalı olacaktır. Hangi parti olursa olsun, yerel yönetimlerin merkezi hükümetle uyumlu çalışması lazım” dedi.