GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Temmuz 2024 Cuma 09:45

Kordon esnafının başkanı Şanlı: Kruvaziyer gemi bir gece kalmalı!

İzmir’e her seferinde en az 4 bin turist getiren kruvaziyer gemilerin Kordon esnafına bir katkısı olmadığını öne süren Kordon İşadamları Derneği Ömür Şanlı, “Bugün Kemeraltı’na gitmeye başlayan turist, zamanla Kordon’a da uğrayacaktır. Fakat geminin bir gece İzmir Limanı’nda konaklaması sağlanırsa, işte o zaman sadece Kordon esnafı değil, kentteki her esnafın yüzü güler” dedi.

EGEDESONSÖZ – Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada, İzmir Limanı’na gelen kruvaziyer gemilerin bir gece konaklaması halinde, Kordon esnafı başta olmak üzere kentteki tüm esnafa çok büyük kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in “Kruvaziyer gemilerle gelen yolcular, Kemeraltı’ndan bol bol alışveriş yapıyor. Bu turistlerin Kordon esnafına katkısı nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İzmir’e her hafta kruvaziyer gemi geliyor, ortalama 4 bin civarında turist getiriyor. Bu turistlerin Kordon’a katkısı şu an itibariyle yeterli değil. Kemeraltı’na çok sayıda turist girmeye başladı. Bugün Kordon esnafına bir katkıları olmasa da bir süre sonra olacaktır diye düşünüyorum. Gelen turistler paket turlar kapsamında Meryem Ana’ya, Efes’e, Agora’ya, Kemeraltı’na gidiyor. Zaman içerisinde Kordon’a da akın akın geleceklerdir. İzmir’in bu gemilerden fayda sağlaması için gemilerin bir gece İzmir Limanı’nda kalması gerekiyor. Bunun olması için girişimlerde bulunmak lazım. Eğer gemilerin bir gece limanda konaklamasını sağlarsak, o gece insanlar dışarı çıkarlar, Kordon’da yemeğini yer, içkisini içer, Kordon’un keyfini çıkarır ve esnafın yüzünü güldürür. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’e ve bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kruvaziyer gemilerin İzmir’e uğraması için çok büyük çaba harcadılar. Selçuk esnafı, Kemeraltı esnafı bu ziyaretlerden payını düşeni alıyor. Kemeraltı muradına erdi, darısı başımıza diyorum ve bir gece konaklama programı yapılmasıyla İzmir’in çok şey kazanacağına inanıyorum. Aslında bir gecelik konaklama, sadece bizim bölgemize değil, İzmir’in her tarafındaki esnafın yüzünü güldürür. Şehir ekonomisine canlılık getirecektir”