GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mayıs 2021 Pazar 13:55

Kordon esnafından 'normalleşme' yorumu: Şaşırmadık ama beklentimiz var!

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "Biz zaten 1 Haziran'dan itibaren açılmayı bekliyorduk. Dolayısıyla şaşırmadık. Bu süreçte beklentilerimiz de var elbette. Bir kulağımız mecliste" dedi.

EGEDESONSÖZ - Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde yer alan kafe ve restoranlarla ilgili kararın, kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Başkan Şanlı, "Biz zaten 1 Haziran'dan itibaren açılmayı bekliyorduk. Dolayısıyla şaşırmadık" dedi.

Kordon esnafı olarak 15 gün daha sabredeceklerini belirten Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, şunları değerlendirmelerde bulundu:

"Biz de 1 Haziran gibi açılmayı bekliyorduk. Vaka sayıları 5 binlerin altına düştüğünde açılacağımızı düşünüyorduk. Bizim için sürpriz olmadı. Tekrar aç kapa olmaktansa, 15 gün daha sabretmek, daha doğru. Açıldığımızda, bir daha kapanmamak üzere hizmet vermeye başlayacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte beklentilerimiz de var elbette. Bir kulağımız mecliste. Özellikle orta ölçekli esnafların kiralarıyla ilgili, paket programla ilgili olumlu kararlar çıkacağını umuyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, insanı yaşat ki, devlet yaşasın. Meclisten, insanı, bizleri yaşatacak paket programlar çıkacağını düşünüyoruz."