GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Ekim 2016 Pazartesi 13:33

Kordon Esnafı’ndan Başkan Kocaoğlu’na ‘Varşova’ desteği

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Polonya temasları sırasında açıkladığı Varşova modeline Kordon Esnafı’ndan destek geldi. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Bize düşen ne olursa sonuna kadar da yapmaya varız” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası organizasyonuyla gerçekleştirilen Polonya çıkarmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan İzmir için Varşova modeli önerisi gelmişti. Başkan Kocaoğlu’nun önerisine Kordon Esnafı’ndan destek geldi.



KOCAOĞLU DESTEK ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Başkan Kocaoğlu, programın sonunda yaptığı değerlendirmede İzmir’de Kordon’dan başlayarak kentteki binaların dış cephelerinin düzenlenmesi, tek tip olması yönünde yürütülen çalışmalar için destek isteyerek, "Dükkan tabelaları ve binaların dış cephelerindeki uyumun yanı sıra görüntü kirliliğinin ve gözü yoran hiçbir şeyin olmamasından etkilendim. Biz benzer modeli Kordon'da proje olarak yaptık. Daire sahiplerine 'binaların boyamasını biz yapalım, panjurların aynı renk olmasını siz yapın' dedik. Bir adım bile ilerlemedik. Vatandaş yardımcı olursa biz de Varşova gibi bunu başarırız" ifadelerini kullanmıştı.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı Başkan Kocaoğlu’nun açıklamalarını değerlendirdi.

Başkan Şanlı, Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Biz yıllar önce bunu söylemiş, teklif etmiştik. Başkan Kocaoğlu'nun bu açıklamalarını destekliyoruz. Çok doğru bir şey yapıyor kendisine teşekkür ediyoruz. Biz yurt dışına bir Nice veya Karlovy Vary'ye gittiğimizde Varşova'dakine benzer düzenlemeleri görüyorduk. Böyle bir çalışma İzmir için yapıldığında her türlü desteği vermeye de hazırız. Bu tür düzenlemelerin olması gerektiğini her fırsatta söylüyoruz zaten" dedi.

BİZİ GURURLANDIRDI
Bazı ülkelerde işletmelerin ahşap ve tek tip hazırlandığını aktaran Şanlı, "Bu tür düzenlemeler insanlara da keyif veriyor. Zira gözünüz yorulmuyor son derece sakin ve düzenli bir yerleştirme yapılarak sadelik elde ediliyor. Başkan Kocaoğlu'nun da bunu bizzat görmesi ve İzmir'e uyarlama fikri bize ayrı bir gurur verdi. Bize düşen ne olursa sonuna kadar da yapmaya varız" diye konuştu.

3 BOYUT ÖNERİSİ
İzmir'deki işletmelerin 1 veya 1.5 metrelik tabelalar aramasıyla görüntü kirliğinin ortaya çıktığını açıklayan Başkan Ömür Şanlı 3 boyutlu giydirme önerisinde bulundu. Çalışmaların turizme etki edeceğini söyleyen Şanlı, “Bunun yerine küçük ve ahşap üzerine neon ışıklı estetik tabelalar yapılabilir. Yayaların rahatça gezeceği fakat esnafa da belli bir alanın ayrıldığı bir düzenleme olabilir. Biz bu proje son derece sıcak yaklaşıyoruz. Başkan Kocaoğlu'nun da bu yöndeki açıklamaları sonrası inşallah en kısa sürede oturulur ve konu sonuçlandırılır. Böylece hem İzmirliler hem de turistler keyifli bir İzmir görür. Biz nasıl ki Çek Cumhuriyetinde Karlovy Vary'ye gittiğimizde rengarenk ve 3 boyutlu giydirmelerin olduğu binaların önünde fotoğraflar çekiliyorsak turistler Kordon'da bunu yapar" ifadelerini kullandı.

YAŞIYORSAK YAPACAKSIN
Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun apartman sakinleriyle yapılan toplantılarda ‘binaları biz boyayalım panjurlarını siz tek tek tip yaptırın' yönündeki açıklamasını da değerlendiren Ömür Şanlı, Kordon'daki apartman sakinlerinin de buna olumlu yaklaşacağını vurguladı.

Şanlı, "Alsancak'ta yaşıyorsak ve birinci derece turizm çeken bir bölgede yaşıyorsak bu tür şeyleri yapmak zorundasınız. Avrupa'da bu tür şeyleri apartman sakinleri nasıl yapıyorsa sen de yapacaksın. Eğer o bölgede yaşıyor ve kente bir değer katmak istiyorsak buna katılacaksın. Ben bölge halkının da buna uyacağına inanıyorum" diye konuştu.