GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Nisan 2021 Salı 12:49

Kordon esnafı aşı talep etti

İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener'i ziyaret eden Meclis üyeleri Adnan Koç, Ali Cem Kocatoros, Ercan Çelikkaya, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, restoran, kafe ve eğlence yerlerinin sorunlarını görüştü. Ayrıca, tüm kafe ve restoran çalışanlarının aşılanması gerektiği, bu konuda Özgener'den girişimde bulunması istendi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Koronavirüs salgını nedeniyle çok uzun zamandır ayakta kalma mücadelesi veren restoran, kafe ve eğlence yerlerinin sorunları, salgının büyümesine paralel daha da büyüyor. İzmir Ticaret Odası 42. Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyeleri Adnan Koç, Ali Cem Kocatoros ve Ercan Çelikkaya,  Başkan Mahmut Özgener'i ziyaret etti. Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı'nın da eşlik ettiği buluşmada, sektörün sorunları ve beklentileri masaya yatırıldı.

KDV İNDİRİMİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ
Meclis üyesi, Meslek Komitesi üyesi Ercan Çelikkaya, yaşadıkları sıkıntıları Başkan Mahmut Özgener'e tek tek anlattıklarını, çözüm yollarını tartıştıklarını söyledi. Kısmi kapanmanın bile sektörü felç ettiğini belirten Çelikkaya, "Kurallara uyan büyük bir esnaf kesimi var. Fakat kurallara oymayan esnafımızın ceremesini, bizler çekiyoruz. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Eğer tam kapanma olursa, tüm esnaf biter. Mahmut Başkanımız, her zaman esnafımızın yanında olduğunu, söyledi tam kapanmanın esnafta çok büyük yaralar açacağı yönünde görüş bildirdi. Kiraları ödeyemiyoruz. Personel giderlerini karşılamakta zorlanıyoruz. KDV indiriminin devamını istiyoruz. Bankadan krediler çekildi. Yeniden kapanma oldu, ödeme zamanı geldi ve bunların bir yıl ötelenmesi, esnafımıza iyi gelecek. Başkanımızla tüm bu sorunları konuştuk. Her zaman olduğu gibi, esnafın yüzünü güldürecek çalışmalar yapacağına inancımız tamdır" dedi.

YEME İÇME SEKTÖRÜNDEKİ HERKESE AŞI YAPILMALI
Hayatın normale dönmesi için korona vakalarının azalması gerektiğini bildiklerini ve bu konuda üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını anlatan Ercan Çelikkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beklemekten, mücadele etmekten başka yapacak bir şey yok. Kurallara koşulsuz uyacağız ve vakaların düşmesini bekleyeceğiz. Bu süreçte Mahmut Özgener başkanımıza, yeme içme sektöründeki tüm esnafımızın aşılanması gerektiğini, bu konuda desteğini beklediğimizi anlattık. Vatandaşın esnafa güvenmesi lazım, acaba koranalı mı sorusunu kafasından çıkarması lazım. Bu yüzden aşı uygulamasını istiyoruz, bekliyoruz"