GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Şubat 2017 Pazartesi 14:38

Kordon’da tente operasyonu!

Büyükşehir Belediyesi yeni yönetmeliğe uygun değiştirme işlemi yapmayan işletmeler için verdiği sürenin dolmasıyla harekete geçti. Zabıta ekipleri yönetmeliğe aykırı tenteleri tek tek söktü.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon'da belirlenen tente prototipine uymayan esnafla ilgili yasal işlem başlattı.

Kordon’da kent estetiğini sağlamak, yaya haklarını gözetmek ve bölgeye karakter kazandırmak amacıyla yeniden düzenlenen Kordon Yönetmeliği kapsamında iki tip tente projesi hazırlayan Büyükşehir, gerekli değişiklikleri yapmaları için işletmelere süre vermişti.

Büyükşehir, Konak bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin tentelerini değiştirmeleri için Konak Belediyesi’ne başvurmaları gerektiği bildirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı,  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’ne başvuru yapmayan 53 işletmeye, 30 Ocak 2017 tarihinde bir yazı göndererek, Kordon Yönetmeliği’nin 2. bölümüne göre işgale konu olan malzeme ve donanımları kaldırması hususunda 7 gün süre verdi.



Sürenin Pazartesi itibariyle dolmasının ardından başvuru yapmayan işletmelere tente operasyonu yapıldı. Zabıta ekipleri Kordon’da tentelerini yenilemek için işlem başlatmayan işletmelere giderek yönetmeliğe aykırı tenteleri tek tek söktü.

Kordon’da yönetmeliğe aykırı işletmelere yönelik operasyonun yarın da süreceği öğrenildi.