GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Ekim 2024 Çarşamba 16:14

Kordon’da 'Fırtına Duvarı' dönemi!

Alsancak’ta yaşanan taşkınlar sonrasında önlem olarak düşünülen beton bariyerler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kordon’a yerleştirilmeye başlandı. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yaptığı değerlendirmede “Çalışmalar başladı, uygulandıktan sonra göreceğiz. Anlattıkları gibi olacaksa ikna oldum, güzel proje olacak. Amaç, esnafın sorunlarını çözmek. Uygulama ile birlikte esnaf belli bir noktada rahat nefes alabilir. Belki bariyerler, taşkını tamamen kesmeyecek ama dükkanlarımıza kadar ulaşmayacak” dedi.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın 180 Günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında yer alan ve Kordon’da su taşkınlarını önlemeyi amaçlayan “Fırtına duvarı” için çalışmalar başladı.

Denizden taşan suyun art alana geçmesini engellemesi hedeflenen bariyerler, Kordon’a bugün itibariyle yerleştirilmeye başladı.

‘ESNAF RAHAT BİR NEFES ALACAK’
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Büyükşehir’den ilgili daire başkanlığı bizi bilgilendirdi. Tamamen sorunu ortadan kaldırmayabilir ama uygulanması lazım. Bize anlatılan gibi olacaksa en azından suyun esnafın dükkanına ulaşmasını engelleyecektir. Olabilecek sorunları minimalize edecektir. Bazı bölümlerde bariyerlerin içeriye doğru girdiğini, kot farkı olan yerlerde farklı uygulama yapılacağı söylendi. Çalışmalar başladı, uygulandıktan sonra göreceğiz. Anlattıkları gibi olacaksa ikna oldum, güzel proje olacak. Amaç, esnafın sorunlarını çözmek. Uygulama ile birlikte esnaf belli bir noktada rahat nefes alabilir. Belki bariyerler, taşkını tamamen kesmeyecek ama dükkanlarımıza kadar ulaşmayacak.”