GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Haziran 2021 Cumartesi 09:32

Kordon'a bahar geldi

Kordon'daki işletmeler açıldı, İzmirliler kaldıkları yerden Kordon'un tadını çıkarmaya başladı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Lokanta, restoran ve kafelerin yeni normalleşme kapsamında açılması sonucu İzmir Kordonboyu'ndaki işletmeler müşterilerini ağırlamaya başladı. Normalleşmenin başladığı günden itibaren mekanlar dolup taştı. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "İzmirliler Kordon'u, Kordon'daki esnaf da İzmirlileri özlemiş. Hasret gideriyoruz" dedi.

Kordon'daki esnaflar arasında nargile salonu işletmecilerinin mağduriyetinin devam ettiğini, bundan büyük üzüntü duyduklarını belirten Dernek Başkanı Ömür Şanlı, "Mekanlarımızın her tarafı açık. Orada sigara içilebiliyorsa, nargile de içilebilir. Bilim Kurulu üyelerinden, nargile salonlarımızın da açılması yönünde karar almasını bekliyoruz" diye konuştu. Başkan Şanlı, şu değerlendirmeyi yaptı:

NARGİLE SALONLARI DA BİR AN ÖNCE AÇILMALI           
"Yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul ediyoruz. Alınması gereken tüm önlemleri aldık. Müşterilerimizden de bu kurallara uymalarını istiyoruz. Nargile salonları 15 aydır kapalı. İnşallah nargile salonlarımız da yakında açılır. Esnafımızın yüzü gülmeye başladı. Aşılamanın bitmesiyle her şeyin normale döneceği günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Kordon esnafı olarak gözümüz, kulağımız Meclis'te. Kiralarla ilgili, kira yardımlarıyla ilgili güzel bir karar çıkacağını ümit ediyoruz. Kordon'da en düşük kira 25 bin lira. Kira borçlarımız birikti. Kiralar ötelenmiş olsa da sonuçta bizim borcumuz. Eğer devlet devreye girmezse, iki yıl, birikmiş kira borçlarımızı ödemek için çalışmak zorunda kalacağız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın güzel bir sözü var, insanı yaşat ki, devlet yaşasın, şeklinde. Bizlerin yaşaması lazım. Devlet, bir yıllık kiranın üçte birini karşılar, üçte birini mülk sahibi siler, kalanını da esnaf öderse, sorun çözülmüş olur. Bu yönde olumlu bir karar, tüm esnafımızı mutlu edecektir."

İZMİR'İN SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Kordonboyu'ndaki çimlerin üzerinde insanların kuralları açıkça çiğnediğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz işletmeciler, nasıl ki yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul ediyoruz, çimlerde de o kadar kabalıklara izin verilmemeli. Çemberlerin dışına çıkılmamalı. İzmirlilerin sağlığıyla oynuyorlar. Tekrar kapandığımızda biz esnaf olarak o yükün altından kalkamayız. Çimlerin üzerinde eğlenen, eğlenirken İzmirlilerin sağlığını riske atanlara müdahale edilmeli. Akşamları yaşanan kavgalar, hatta bıçaklanma olayları, bizleri ve hemen yanımızdaki apartmanlarda yaşayan insanları korkutuyor."