GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Şubat 2016 Pazartesi 14:51

Koordinatör derneğe belediye personelini üye yapmış!

Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin iki yıl önce yaptığı genel kurulu iptal etti. Mahkeme, Bayraklı Belediyesi koordinatörü Dernek Başkanı Necat Yılmaz’ın Makedonya kökenliler yerine belediye personelini üye yaptığını tespit etti.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın “koordinatör danışman” olarak belediyede görevlendirdiği CHP eski Meclis Üyesi Necat Yılmaz’ın başkanlığını yaptığı Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin iki yıl önce yaptığı genel kurul ile ilgili mahkeme karar verdi.

Karşıyaka 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Remzi Akyürek, Mevlüt Arslan, Emin Tüccar, Ahmet Güzel ve Gökhan Yılmaz’ın açtığı davada genel kurulun iptal edilmesine karar verdi. 

YIĞMA ÜYE
İzmir Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü’ne de ihbar edilen genel kurul sürecinde dikkat çeken ayrıntılara yer verildi. Mahkeme kararına da yansıyan bilgilere göre Başkan Yılmaz’ın genel kurul işlemleri, üyelerin çağrılması ve yönetimde karar alınması gibi tüzüğü ilgilendiren konularda kurallara uymadığı ifade edildi. Mevcut yönetimin genel kurula kısa zaman kala yığma üye yaptığı belirlendi. Seçimden bir ay önce üye kayıt listesine bakıldığında 200’e yakın kişinin blok şekilde kayıt olduğu tespit edildi.

BELEDİYE PERSONELİ DERNEĞE KAYDEDİLMİŞ
Yine, yönetimin özellikle Bayraklı ve Karşıyaka belediyelerinde çalışan personellerden üye yapıldığı anlatılırken Bayraklı Belediyesi’ne ait 35 DB 4039 plakalı aracın seçimlerde aktif görev aldığı, taşıma işleri yaptığı vurgulandı. Tanıkların anlatımına göre bilgilerine başvurulan kişiler bir dilekçe vermeden üye olduklarını, aidat ödemediklerini, müdürlerin kimlik bilgilerini derneğe verdiğini ve kendilerine bir şey sorulmadığını anlattı. Yine mahkeme kayıtlarına göre genel kurul sırasında oylamada usulsüzlük yapıldığı dile getirilirken el kaldırma-indirme şekliyle oylama yapıldığı, çekişmeli-iki adaylı yarışta sandık konulması gerektiği vurgulandı.

Genel kurulda denetleme kurulu raporunun okunmadığı belirtilirken gelir gider tablosunun da sağlıklı bir şekilde gündeme getirilmediği belirtildi. Yönetim, ayrıca şikayetçilerin Makedonya gezileri, dayanışma geceleri ve çekilişlerde toplanan paraları da bildirmedi.

KONSOLOSLUK BİNASI DERNEK LOKALİ OLMUŞ
Mahkeme genel kurulu iptal ederken durumu da dernekler il müdürlüğüne bildirdi. Atanan kayyum yönetimi, önümüzdeki günlerde derneği genel kurula götürecek. Öte yandan Karşıyaka Şemikler’de bulunan dernek binasının Makedonya Fahri Konsolosluğu olarak kullanıldığı da belirlendi. Fahri Konsolos olarak görünen Gaye Akçen’in adresinin İstanbul Harbiye’de olması dikkat çekerken faaliyet alanının ise İzmir-Manisa olduğu görüldü.